tiistai 17. kesäkuuta 2014

Tehtiin ite: Raparperi-kaneli vispipuuro

Raparperiaika on parhaimmillaan, kaikki leipovat innosta piukeena raparperipiirakoita tai keittävät raparperikiisseliä. Näin on tullut itsekkin tehtyä. Siitä se kesä viimeistään alkaa kun saa ensimmäisen raparperipiirakan uunista ulos. :) Raparperi-innostuksen huomaa myös ravintoloissa. Kaikilla on nyt raparperiä, perinteisesti jälkkärinä, mutta myös drinkissä ja pääruoka-annoksessakin sitä tuli viikko sitten syötyä (tästä lisää myöhemmin!).

Nyt teki mieli kokeilla jotain muuta raparperistä kuin piirakkaa, nimittäin vispipuuroa! Tästä tulikin yllättävän hyvää, melkein parempaa kuin perinteisestä puolukkavispipuurosta! Nauti maitolasinkanssa, tai vaiks kermavaahtonokareella, vielä hiukan lämpöisenä.


Raparperi-kanelivispipuuro (noin 6:lle)

3-4 raparperinvartta
1l vettä
1tl kanelia
2dl sokeria
1,5dl mannasuurimoita

Kuori ja paloittele raparperinvarret. Lisää kattilaan raperperinpalat, vesi, kaneli ja sokeri. Keitä kunnes raparperinpalat ovat pehmenneet. Lisää mannasuurimot ja keitä pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. sekoittele aina välillä. Kun puuro on kypsää, jäähdytä sitä kattilassa jokunen hetki, esimerkiksi vesihauteessa. Vatkaa puuro sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi. Herkuttele heti.


2 kommenttia: