torstai 12. kesäkuuta 2014

Boulevard Social ja Gaijin 10.6.14

Olipa herkullinen afterwork! Blogimme kutsuttiin tiistaiselle terassikierrokselle tutustumaan Boulevard Social ja Gaijin-ravintoloihin. Terassille ei valitettavasti päästy, sillä sää oli kuin suomen kesä. Ruoka ja mahti drinkit maittoivat kyllä sisälläkin, ja eipä kyllä sisätilojen puitteissa mitään valittamista ole, todella kivasti omaan makuun sisustetut ovat kumpainenkin ravintola. Gaijin sijaitsee aivan BS:n vieressä, Bulevardin alkupäässä, Helsingin keskustassa, joten ravintolaa oli helppo vaihtaa lennosta vaikka vähän ropisikin vettä.


Boulevard Socialissa olemmekin kerran käyneet huippulounaalla mutta muut Tomi Björkin ja Matti Wikbergin ravintolat ovat vielä ruokansa puolesta tuntemattomia (aijjai!). Kaikissa näissä ravintoloissa kuitenkin on tapana ruoan ja annosten jakaminen pöytäseurueen kesken. Annoksia tuodaan erillisillä tarjoilulautasilla pöytään, joista sitten on helppo maistella vähän kaikkea ja päästä makumatkalle.

Tutustuimme kierroksellamme ensin Boulevard Socialiin, joka tarjoaa välimeren maiden, kuten Kreikan, Libanonin ja Marokon makuja. Kilistimme alkuun Tsatziki-stan-kurkku-jugurttidrinkeillä. Olipa mahtavan raikas kesäinen juoma. Tämä pelasi loistavasti lammaskebabin ja hiukan mausteisten ja tuhdimpien ruokien pariksi.  Saimme myös kaadot (magnumpullosta) kepeää rosea, Gerard Bertrandin Gris Blancia. Brondassa drinkeillä käydessä magnum kaatoja tehtiin taas rieslingillä. Hauska ja yllättävä tunnelmankeventäjä, kun tarjoilija tuokin jättipullon pöytään :)


Drinkit ovatkin huippuja näissä Björkin ravintolissa, miksi tyytyä vain alkudrinkkiin, kannattaa kokeilla drinkkejä ihan ruokajuomanakin perinteisen viinilasillisen sijasta, toimii! Maistoimme lammaskebujen lisäksi raikasta katkarapucocktailia, ja pienet kanapizzat. Nämä kaikki pikkusyötävät löytyvät BS:n snacks-listalta.
Ravintolasta löytyy myös oma pehmiskone, ja jälkkärilistalta löytyykin aina jokin makupehmis. Meille tarjottiin loistavaa pehmeää lakupehmistä. Lakritsin maku oli sopivan hento ja pehmeä. Aivan loppuun vielä kaikki lusikoivat isolta laatalta makean pläjäyksen sitruunakakkua ja seesamimaitojädeä. Mukava kun Tomikin ehti käydä morjestamassa ja tarinoimassa hetkisen isyyslomaltaan.


Boulevard Socialin jälkkärieden jälkeen siirryimme Gaijiniin, joka tarjoaa taas Japanin ja Pohjois-Aasian makuja samalla pikkuannosperiaatteella. Gaijiniin olikin mielenkiintoista tutustua näin hiljattain Japanissa käyneenä. Alkuun kurkkudrinkki, Herushinki, Gaijinin tapaan, (Boulevardin kurkkudrinkki voitti tämän taiston) Maistoimme myös sakea, oikein jees! Ja lasilliset Dr. Loosen L Dry Rieslingiä.

Sitten saimme ehkäpä kierroksen parhaan snacksin: Pork bunin. Äly hyvä ja pehmoinen leipä/sämpylä joka oli täytetty possunkyljellä, pikkelöidyllä kurkulla ja majoneesilla. Voi että! Nautimme myös makeansuolaisen ja maukkaan Yakitori-kanavartaan.Jälkkäriksi sake-mustikkasorbettia ja kakkosjälkkäriksi misojuustokakkua ja raparperisorbettia. Misojuustokakku oli jännän suolainen kohtaaminen, joka oli erityisesti Jiin mieleen.Mahtava makumatka ja pienet annokset on oiva tapa tutustua ja aistia monia eri makuja. Gaijin (kuin myös eritoten Farang) houkuttelee kyllä meitä suurempaankin tutustumiseen ja vihdoinkin siihen pöytävarauksen tekoon. Mutta mikäpä estäisi extempore-drinkille poikkeamista ja parin snackisn tilaamista. Pöytääkään ei tarvitse varata vaan kummastakin ravintolasta löytyy baaripuoli johon voi (jos vain on tilaa) istahtaa nauttimaan pientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti