sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Brunssi: Klaus K 17.5.14

Klaus K:n brunssilahjakortti kuumotteli taskussa joulusta asti, joten olikin jo korkea aika törsätä tämäkin joululahja pois. Klaus K:ssa on yksi Helsingin kehutuimmista brunsseista, joten odotukset olivatkin ihan tapissa. No ihan täydellisenfantsu ei tämänkertainen brunsseilu ollut, mutta oikein hyvä setti joka tapauksessa Klaus K:n brunssi on. Ähkyä pukkas.


Klaus K on nykyään Kämpin hotelliketjuun kuuluva boutique-hotelli aivan Helsingin keskustassa, joka tarjoaa siis viikonloppuisin brunssia ravintolassaan. Hotellin ravintolasali, Livingroom nimeltään on hotelliaulan takana, tunnelma on hämyinenen ja, hmmm... hotellimainen, heh. Viikonloppubrunssi on jo todella lounasmainen brunssi laatuaan. Brunssi alkaa vasta klo 12 ja seisovan pöydän lisäksi listalta tilataan ihan kunnon pääruoka lautasannoksena.

Meille oli jokin sekaannus käynyt pöytää varatessa, eikä nimeä löytynytkään papereista. Onneksi tilaa oli, ja pöytä järjestyi alkusähläilyn jälkeen rivakasti. Ravintolasali itsessään ei ole mikään megaiso, joten varaus on varmaan aika must. Istahdimme pöytään ja silmäilimme menuta, joka mukavasti oli pöydissä valmiina. Siitä oli kätevä katsoa mitä kaikkea seisovassa pöydässä olisi tarjolla ja arvailla mikä sitten sopisi pääruoaksi (eli miten pinkeä maha olisi) alkuruokasetin jälkeen. Jii valitsi päärynä-gorgonzolatäytteisiä canneloneja ja neiti karitsan sisäfilettä.  Hyvin päivällismäistä. Juomiksi valikoitui parista brunssimenun vaihtoehdosta Jiille herkullinen Montinori Pinot Noir USA:sta, ja neidille jännä oljenkeltainen italialainen Soave DOC Valgrande -valkkari.
Alkuruokapöytä on hyvä ja laadukas. Pastasalaattia ja vihersalaattia, härkäleikkelettä, marinoituja sieniä, lohta, nakkeja ja munakokkelia...  Hauska lisä oli pienet bagelit jota sai itse täyttää. Alkuruokapöytää kiertäessä täytyy pitää mielessä se, että se pääruoka olisi vielä jaksettavana, mieli tekisi kaikkea maistaa :) Leivistä maistoimme paria erilaatua puoliksi, jugurttia ja mysliä otettiin pikkukippo, mutta jotenkin tuntui oudolta syödä jugurttia päivällä, ja vielä tietäen että kohta tulisi lämmin ruoka-annos pöytään. Pieni smoothieshotti oli kyllä kiva.

Alkuruoka täytti, mutta onneksi pääruokaa joutui odottamaan ja sitä jaksoi taas syödä. Pääruokien koko oli aika passeli. Ehkäpä jopa hitusen isohko, mutta kyllä sitä lautaset nuoltiin puhtaaksi. Oikein jees perushyvät kummatkin annokset olivat, burgeri pääruokavaihtoehtona jäi kuitenkin kalvamaan mieltä... Jälkkäripöytä tekikin sitten tiukkaa. Hedelmäpalat ja juustokakku maistuivat, mutta vohveleiden kohdalla tuli stoppi. Brownieissa oli pähkinää :(  All in all, hyvä, hotellimainen tasokas brunssisetti, jolla jaksoikin koko loppupäivän ja illan. Brunssia on tarjolla vielä yhtenä viikonloppuna, sitten jääpi kesätauolle.


Tähdet: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti