sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tehtiin ite - Puolukka-hunajaleipä

Olisikos tämä nyt sitä hävikkiherkkua? Kun silmät osuivat helppoon puolukkaleipäohjeeseen, tuli vihdoinkin jääkaapissa majaillut puolukkahillopurkki tyhjennettyä. Nuo hillot unohtuvat ihan liian usein kaappiin puoliksi kaavittuina. Tietenkään ihan kaikkia aineksia ei kaapeista löytynyt vanhasta lehdestä napatun ohjeen seuraamiseen, joten uhkarohkeasti piti soveltaa. Hyvä tuli, kuori rapea, sisältä mehukas ja pehmeä. Hillo ja hunaja antavat makeutta leivälle. Päälle voisi sopia palanen graavilohta, mutta voillakin maistuu. Leipä hupeni meillä iltapalana ja aamulla syötiin loput. Ohjeesta tulee yksi leipä, mutta kannattaa tehdä kaksi samalla (pienellä) vaivalla, varsinkin jos sitä hilloa on kaapissa.



Puolukka-hunajavuokaleipä 1kpl

2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1rkl leivinjauhetta
1tl suolaa
1dl puolukkahilloa
0,5dl juoksevaa hunajaa
2,5dl vettä

Voitele litran leipävuoka voilla. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa, ja lisää sitten kulhoon loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa, alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti