perjantai 17. tammikuuta 2014

Muille maille, matka käy kohti Japania!

Viipotimme eilen pikakierroksen Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä matkamessuilla. Messut avautuvat tänään perjantaina klo 12 yleisölle, mutta matkamessujen bloggaripasseilla pääsimme jo ammattilaisaikana haistelemaan messuja ennen viikonlopun ruuhkia. Matkamessuilla on tullut käytyä viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, joten olihan siinä ihmeteltävää. Sukellustakin olisi voinut kokeilla, ja varata helikopterilennon Helsingin yllä (näytti kyllä varsin heiveröiseltä helikopterilta :D)! Viikonloppuna on mielenkiintoisia luentoja luvassa, joten lähdemme varmasti niitä vielä kuuntelemaan.

Jos matkustamista voi kutsua harrastukseksi, niin on se sitä meille. Uudet matkakohteet ja haaveet ovat aina mielessä. Yhdessä olemme tehneet ns. viikonloppumatkoja ja kolme pitempää reissua Euroopassa vuokra-autolla. Kaikki näistä (Sveitsi, Itävälta-Slovenia-Kroatia ja Ranska) ovat olleet huikeita, ja tällaisia auto-toureja tullaan tekemään varmasti vielä lisää. Meidän matkaprofiilimme on kallellaan siihen tekemis- ja näkemispuoleen, rantatuolissa löhöilyä ja auringonpalvontaa jaksaa korkeintaan pari tuntia, mutta sitten on jo päästävä tutkimaan paikkoja.

Messuilla meitä erityisesti kiinnostaa Japaniin liittyvä, koska lentoliput Japskiin polttelevat jo takataskussa. :) Huhtikuun alussa on lähtö ja reilu pari viikkoa ollaan matkassa. Sitä tulikin mukava kassillinen karttaa ja infoa kerättyä Japanin osastolta kotilukemiseksi. Tuleva matka on meille kummallekin ensimmäinen Aasiaan suuntautuva reissu. Japanissa kiehtoo täysin erilainen kulttuuri, luonto vs. miljoonakaupungit pilvenpiirtäjineen ja tietysti myös ruoka. Tarkoitus on kiertää maata Japanrailpassien kanssa. Ohjelmaa ja matkareittiä suunnittelemme parhaillaan ja pääpiirteet ovatkin jo aika lailla selvät. Toivottavasti osumme maahan sopivaan aikaan ja pääsemme ihailemaan vaaleanpunaista kirsikankukkamerta. Kukinta-aika on varsin lyhyt ja sadekin tekee tuhojaan herkille kukille, mutta toivotaan, että jossain vaiheessa matkaa näemme palan pinkkiä maisemaa.

 Ja hei, jos olet käynt Japanissa, niin kaikki vinkit otamme ilolla vastaan. :) Oma matkaraportti on luvassa tietysti sitten kun matka on pureksittu ja kaluttu, ja paikan päällä tulemme laittamaan Instagramiin tunnelmapaloja. We shall meet soon, Japan! :) Täytyisi varmaan opetella pari fraasia Japaniksi ja harjoitella tuota elekieltä...

7 kommenttia:

 1. Vinkkejä odotetaan kunhan olette keväämmällä matkalta kotiutuneet. Hankimme Finnairin joulualesta1000€ lahjakortin 800 eurolla, tarkoituksena on lähteä johonkin kauemmaksi kesällä (laitetaan sitten tarpeen mukaan rahaa tuohon lahjakortin päälle). Tokio olisi yksi vaihtoehto, kun emme kumpikaan ole siellä olleet.

  VastaaPoista
 2. Mekin käytimme tuota Finnairin joululahjakorttia lentoihin :) Reitti alkaa oleman selvillä, ja Tokiossa ollaan ainakin nelisen päivää.

  VastaaPoista
 3. No mulla on teille ruoka-aiheinen vinkki! ;) Jos menette Hiroshimaan, niin menkää siellä syömään paikkaan nimeltä Okonomi-mura! Useita kerroksia vierivieressä täynnä sellaisia pikkuruisia ruokapaikkoja, joiden kaikkien konsepti on se, että asiakkaat istuu baaritiskimäisen teräspöydän ääressä, jolla kokki paistaa silmien edessä okonomiyka-lätyn, jonka täytteet saa itse valita. Todella herkullista! Muistakin kaupungeista voi varmasti löytyä vastaavanlaisia paikkoja (ainakin Miyajimassa käytiin myös tällaisessa ravintolassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennus, sellaisen lättysen nimi on siis okonomiyaki. Löysin itse asiassa paikan nettisivutkin:

   http://www.okonomimura.jp/foreign/english.html

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta lätyltä :)

   Poista
 4. Upeeta! Japani on hieno matkakohde ja ruoka on ihan taivaallista. Mieheni sanoo aina että Japanin lomalla ei syöty mitään muuta kuin hyvää ruokaa. Komppaan Sonjaa muuten okonomiyakista vaikka kyseinen ravintola ei olekaan tuttu. Okonomiyakia saa onneksi kaikkialta Japanissa. Ylipäätään pidän tuollaisista tee-se-itse ruokapaikoista. Tähän kuuluu myös yakiniku ja shabu shabu ruokapaikat. Huhmareen Tokio-seikkailuista löydät täältä: http://huhmare.blogspot.fi/2013/04/tokio-osa-i.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, täytyy klikata heti lukemaan teidän matkasta!

   Poista