perjantai 13. joulukuuta 2013

Silja Linen Joulubuffet, 7.12.13

Oli synkkä ja myrskyinen yö, kun matkasimme Siljalla isänmaalliseen itsenäisyyspäivän viettoon, minnekkäs muualle kuin Tukholmaan ;)  Yövyimme laivan lisäksi Tukholmassa yhden yön aikas coolissa Story hotellissa. Merellä tuuli ihan aikuisten oikeasti, mutta kyllä ne Siljan tarjoamat ruoat pysyivät sentäs sisällä. Menomatkalla söimme Bon Vivantissa (tästä postaus myöhemmin) ja takaisin päin tullessa (tällöinkin keinutti!) maistoimme kaikkea mitä jaksoimme (ei jaksettu kaikkea) Joulubuffetista. Nyt buffasta muutama rivi.


Joulunajan erikoisbuffetti maksaa laivalta ostettuna 40 euroa per nuppi, ja kuten buffetissa kuuluukin, syödä saa niin paljon kuin maha vetää. Hanaviiniä, -olutta, vettä ja virvoitusjuomia kuuluu myös rajaton määrä buffan hintaan. Mahdollista on myös tietenkin tilata muita juominkeja suoraan pöytään. Ruokaa on tarjolla niin montaa sorttia, että jokaiselle löytyy kyllä jotain. Me aloitimme kalapöydästä, mäti, smetana, sipulihakkelus ja tumma leipä, siinä suosikkimme. Perinteinen lämminsavustettu lohi maistui myös. Kalapöydän jälkeen hieman salaattia ennekuin suuntasimme varsinaiseen joulupöytään. Kinkkua harmaa- ja punasuolattuna, perinteisiä laatikoita, kalkkunaa, häränrintaa ja rosollia mahtui lautaselle tällä hakukierroksella. Nuo perinteiset laatikot olivat yllätyshyviä ja kotitekoisen makuisia. Buffetin paras anti meidän molempien mielestä. Aij että, sitä ihan odottaa aattoa ja jouluruokapöytää :) Kinkut oli hieman mauttomia ja rosollikaan ei yllä kilpailemaan kotitekoisen kanssa. Joulunakit ja lihapullat kuten moni muukin lämmin ja kylmä jäivät maistatta, sillä tarjontaa oli vain niin valtavasti. Parin ei niin jouluisen ruoan poistaminen ja panostaminen sitten jäljelle jääviin ruokiin olisi kyllä meidän neuvo :) Less is more.


Jälkkäripöydän tarjottavat maistelimme mitei kokonaan läpi. Yllättäen sokerittomassa mustikkaleivoksessa oli eniten makua. Punajuuri-kardemummahyytelö ( kuvassa pinkki) oli ihan uusi ja jännäjuttu, aikas hyvä sekin. Muuten makua olisi saanut olla reippaasti enemmän kautta linjan.Buffa kannattaa valita silloin kun on nälkä, eikä pienet gurmee ruoka-annokset ole mielessä, sillä tällä nälän saa isompikin rekkamiäs taltutettua ;) Jokaiselle löytyy varmasti sopivaa ruokaa, eikä kannata ahnehtia kaikkea, varsinkin jos yöksi on luvattu myrskyä. Ruoanhakupisteitä oli monta jolloin jonoja ei juuri ehtinyt kertyä, mikään ei loppunut kesken, kulhoja täyteltiin ja likasia astioita vietiin pois ystävällisesti ja huomaamattomasti. Viimebuffetkerrasta (meillä kummallakin joskus ysärilapsena) on jäänyt mieleen katkarapuja ahmivat ja mellastavat porukat. Ja muistuupa mieleen myös se, kuinka isin vaivalla kerätty täysinäinen ja koskematon bufeelautanen hävisi pöydästä kun hetkeksi kääntyi juomapisteelle...hehe :D Mutta hei, nyt kaikki käyttäytyivät siististi eikä kukaan käynyt juomatankilla vain juodakseen isoja pohjia. Hyvä tyypit!

Tähdet: 3

*Joulubuffetin tarjosi Silja*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti