maanantai 16. joulukuuta 2013

Muilla mailla: Tukholma

Tässä hiukan kuvapläjäystä pieneltä Tukholman matkaltamme. Syöpöttelyn lisäksi tuli shopattua ja Fotografiskaankin ehdimme. Näkemistä, tekemistä ja yleistä vaeltelua olisi vielä riittänyt useammaksikin päiväksi.Yövyimme Story hotellissa, joka on kätevästi Östermalmin metroaseman toisen ulostulon vieressä eli aika lailla Tukholman ytimessä. Hotellihuone oli aikasta veikeä, samoin baari ja ravintola. Meidän huone oli baarin yläpuolella jossa hiljeni meno vasta aamyöstä. Herkkäunisimmat varautukoon siis korvatulpilla. Aamiainen oli huippu!

Lounastimme hieman tyyriimmän perjantailounaan paikallisten pukumiesten kanssa Operakällarenin bakfickanissa. Koko ravintolasali on oikeastaan yksi suuri U:n muotoinen baaritiski, jonka ympärillä sitten istuttiin varsin tiiviisti. Tunnelma oli rento ja oikein "tukholmalainen". Seiniltä löytyi valokuvia vanhoista ooppertähdistä ja julisteita menneistä näytöksistä. Ruoka-annokset ovat husmanskonstia eli kotiruokaa, ehkä hitusen fiinimmin kuitenkin. Neiti testasi tietysti lihapullat muusilla ja  Jii päivän annoksen, lampaankareen perunakapris pyreellä. Eipä ole ennen tullut mieleen heittää kapriksia ja puolikkaita kuorellisia pikkuperunoita muussiin, mutta toimii. Oikein maukasta ja laadukasta kumpikin. ( Hinta per annos oli  n. 18e! eli paikasta ja atmosfääristä sai pulittaa hieman extraa) Täällä nopeat syövät hitaat ja lounaalle kannattaa tulla aikaisin, jottei joudu jonottamaan oven suussa.

Tietysti joulumarkkinoitakin tuli kierrettyä ja välillä poikettiin kaffille. Bianchissa italialaiset baristat tekivät pehmeät capuccinot ja ne nautittiin pyöristä haaveillen. Lounastakin täältä saa ja ruokailun lomassa voi tiirailla pyörähuollon tiloihin iiison lasiseinän taakse. Illallinen syötiin Voltissa, aivan mie-le-tön paikka, mutta tästä myöhemmin oma postaus.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti