tiistai 5. marraskuuta 2013

Tehtiin ite: Punaviinirisotto

Punaviinirisotto on simppeli, maukas ja näyttäväkin, käy vaikka alkuruoaksi tai lisukkeeksi lihalle. Sitten vinkkaus itävaltalaisesta punaviinilöydöstä, Pittnauer Pinot Noir Fuchsenfeld. Viini on pehmeä ja marjainen, ei mikään mehu mutta eipä vahvantanniininenkaan. Sopii kevyiden ruokien kanssa ja ihan seurusteluunkin. Just hyvä sanoo Papu.


Punaviinirisotto kahdelle

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl risottoriisiä
n. 3dl punaviiniä
n. 5dl kasvislientä
pippuria
suolaa
1 dl parmasaanijuustoa raastettuna
lisukkeeksi procuittokinkkua

Hienonna sipulit ja kuullota voissa kattilassa tai kasarissa. Lisää riisit ja anna kuullottua. Lisää sitten nestettä, ensin punaviiniä pari desiä, hämmennä ja anna nesteen imeytyä riisiin, lisää sitten kasvislientä ja sekoittele, kunnes liemi on taas imeytynyt. Varmista ettei seos kiehu liian lujaa. Jatka nesteiden lisäämistä vuorotellen ja koko ajan sekoitellen. (n. 20min, riippuen riisilaadusta)
Kun riisi on aldente, on aika maustaa  risotto suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä joukkoon parmesaanijuustoraaste. Tarkista maku ja tarjoile välittömästi lisukerisottona, esimerkiksi proscuittokinkkuviipaleiden ja parmesaanilastujen kanssa. Pieni annos toimii hyvin myös alkuruokana.

peeäs: Nytkö tämä kuukausia kestävä pimeetä ja vielä pimeämpää jakso on alkanut, argh! Jiillä on kameranvaihto päällä, järkkäri salamineen myyty eteepäin ja nyt odotellaan uuden kameran toimituspäivää... hiljasta on :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti