sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Galleria Lokal, Brunssi 9.11.13

Taide ja brunssi, siinä vasta kiva ja kekseliäs kombo! Nti Papu ja ystävätär ovat vähäsen artsuja, toisin sanoen käydään pisin ja poikin, yhdessä ja erikseen, gallerioissa, taidenäyttelyissä yms. Joten kun pienen pieni lehtijuttu Galleria Lokalista ja sen Toinen kattaus nimisestä näyttelystä pisti silmään, ei mennyt pitkään kun lauantainen taidebrunssi oli varattu.
Galleria lokal on valokuvaajana tunnetun Katja Hagelstamin pikkuinen galleria Annankadulla. Nyt, Toinen kattaus -näyttelyn ajaksi, oli tilaan saatu mahtumaan nelimetrinen lankkupöytä, joka oli superkauniisti katettu meitä brunssaajia varten. Tämän Toinen kattaus -näyttelyn takana on tietenkin "ensimmäinen kattaus" eli noin vuosi sitten joukko muotoilijoita ja taiteilijoita nauttivat yhdessä illallista, idealla jokaiselta jotakin. Keraamikkojen astioista syötiin, muotisuunnittelijoiden vaatteita lainattiin ja vaihdeltiin illallisasuksi toisilleen, samoin koruja. Nyt meneillään olevassa Toisessa kattauksessa on esillä ensimmäisen kattauksen taiteilijoiden ja muotoilijoiden töitä, ja kuten galleriassa yleensäkin, näitä voi ostaa omakseen. Näyttelyyn kuuluu muutamia taiteilijoiden emännöimiä herkutteluhetkiä ja eilen lauantaina brunssia emännöivät korumuotoilija Elli Hukka ja keraamikko Kirsi Kivivirta (silkinpehmeät kahvimukit ja pienet kulhot kattauksessa olivat hänen tekemiään). Brunssailun lomassa kuulimme taiteilijoiden töistä ja töiden synnystä ja keskustelimme vapaasti kaikenlaista taidejuttua. Ihana inspiroiva aamu. Ja brunssimurkinoista vastasi MATco, joka oli kyllä osannut tehdä hyvät pöperöt. Nam!Tarjolla oli perunapinaattifritataa, kylmäsavulohta, maalaisleipää, jugurttia ja granolaa, sitrushedelmäsalaattia ja porkkanoita ja sokeriherneitä-salaatti. Cappuccino, espresso, americano tai tee kuului 20 euron hintaan.

Vielä yhtenä lauantaina katetaan taidebrunssi, parina keskiviikkona kello viiden tee, ja parina perjantaina aamiainen, aina 12 henkilölle. Mutta muistaakseni Katja sanoi jo keskiviikkojen olevan täynnä, joten äkkiä varaamaan muille päiville jos idea nappaa! Tällaista häppeninkiä ehdottomasti lisää, kivaa oli! Lokaliin voi piipahtaa muutenkin vaikka kaffille, katsomaan töitä ja löytämään jotain kivaa pientä (Lokal on 72% taidetta ja 28% kahvia :). Toinen kattaus näyttely on esillä 24.11 asti.
Joululahjavinkki: Miten olisi tuollainen "reseptinauha" kokkaajalle, aika söpöä vai mitä! :)

2 kommenttia:

  1. Wau ja nam. Näyttää upealta!
    Mä tilasin muuten Belovedilta pari tuollaista reseptinauhaa, niissä oli reseptinä piparkakut. Tosi ihana pikkuinen joululahajidea. :)

    VastaaPoista
  2. Piparkakkureseptiä en nähnytkään nauhoissa, mutta sehän sopii just täydellisesti pikkujoululahjaksi :)

    VastaaPoista