tiistai 19. marraskuuta 2013

Kahvitasting Savoyssä ja kahvibanaanit

Viime viikolla Nespresso järjesti kahvitasting-tilaisuuden kylmiä väreitä, huokailuja ja kuolausta aiheuttavassa Ravintola Savoyssä Eteläespalla. Mukavaa oli, että Kari Aihinenkin piipahti paikalla ja saimme maistella Savoyn kokkien loihtimia suussasulavia ja kauniita pikkusyötäviä. Lähikuvissa kylmäsavustettua häränfileetä, marjoja ja valkosuklaamoussea. Namnam.




Nespressokahvit ovat tuttuja työpaikalta, aina silloin tällön tulee prässättyä kahvipatruunaa iltapäivän piristykseksi. Itse taistingissa käytettiin Nespresson uusinta kotikonetta, Umilkiä, kahvien tekoon. Maistelimme neljää eri vahvaa esperessolaatua, Romaa, Arpeggiota, Dharkania ja Kazaaria. Nyt kun kaikki neljä olivat samaan aikaan nenän alla maisteltavina ja haisteltavina, huomasi selviä vivahde-eroja, ja löytyihän se suosikkikin. Todella vahvan espresson ystävälle Nespresson syksyn uutuusmaut, Dharkan ja Kazaar, varmasti maistuisivat. Arpeggiossa oli häivähdys kaakaomaisutta, mutta Roma tuntui kotoisammalta maulta, se onkin näistä maistelluista miedoin laatu. Tiesitkö muuten, että Nespresson kahvia tarjotaan monessa ravintolassa mm. Michelin-ravintola Luomossa ja Olossa!


Tilaisuudessa tuli havahduttua siihen, että kahvia voisi käyttää useamminkin ruoanlaitossa, varsinkin jälkkäreihin sitä on helppo ynnätä. Tämä tiramisu on ihan lemppari "kahvijälkkäri", mutta tälläkertaa syntyi kaapin tähteistä nopea ja klassinen jälkkäriherkku kahvitwistillä.  Eli uunibanaaneja kahvisiirapilla maustettuna.



Uunibanaanit kahvisiirapilla 2:lle

2 kypsää banaania
1dl vahvaa kahvia
1dl fariinisokeria

Keittele kahvista ja sokerista siirappimainen seos. Muista hämmentää koko ajan, valmista alkaa olla kun seosta on noin puolet jäljellä alkuperäisestä. Voitele uunivuoka tai vuoraa se leivinpaperilla ja aseta halkaistut banaanit vuokaan. Kostuta banaaninpuolikkaita noin ruokalusikallisella kahvia ja levitä niiden päälle kahvisiirappi. Anna banujen olla 250 asteisessa uunissa noin 10minuuttia, tai kunnes ovat pehmenneet. Tarjoa heti vaniljajäden kanssa.

3 kommenttia:

  1. Hyvä syy kiertää nuo tähtipaikat kaukaa.
    Työpaikoilla kapselikoneet ovat nipnap-hyväksyttäviä roskamäärästä ja valmistasidonnaisuudesta huolimatta. Hotellien aulabaareissa ja ravintoloissa oikeita papuja syövä hyvinsäädetty ja -putsattu täysautomaatti on monesti hyvä valinta. Kyllä hienoissa ravintoloissa pitäisi olla kunnon kahvitkin, eiväthän he kai tarjoa laatikkoviiniäkään. Jos baristataitoja ja innostusta espressokoneen hoitoon ei ole kenellään, niin voisi tarjota laadukkaita suodatinkahveja (paahtajia löytyy Helsingistäkin) tai sitten hankkia mainitsemani pavuista kahvin tekevän automaatin. "Nespresso, a bad substitute for espresso..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eipä niihin yleensä kahvin takia mennä, tai jos menee niin on ehkä missannut ravintolan pointin :) Kommentissasi on kyllä vinha perä, useasti suurin pettymys ravintoloissa on juurikin kahvissa, siihen toivoisi kyllä panostusta. Poikkeuksiakin kyllä toki on, mutta harvemmin täällä Suomessa.

      Poista
  2. Kahvibanaanit kuullostavat herkullisilta. :)

    VastaaPoista