keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Cafe Köket, brunssi 20.10.13

Kävimme pikästä aikaa sunnuntaibrunssilla Helsingissä, valitsimme monista ehdokkaista Cafe Köketin, joka sijaitsee Senaatintorin kulmalla. Köketistä olimme kuulleet hyviä huhuja, mutta nyt jouduimme hiukan pettymään brunssiin. Tai no pettymään ja pettymään, mutta ei nyt isoja hurraahuutojakaan pääsetetty suusta. Varmaan nuo kuulemamme kehut suloisesta kaffilasta antoivat odottaa jotain superia, mutta aika tavallista brunssia tällä meidän mielestä tarjottiin. Osa ruoista sai peukkua ylöspäin mutta osa taas peukkua alaspäin, keskikastia kuitenkin suurin osa. Kuitenkin masu tuli syötyä niin täyteen, että iltapalaksi riittikin sitten vain omenat :)


Pelmahdimme kahvilaan ilman pöytävarausta, mutta onneksemme saimme pöydän 1,5 tunniksi, joka on oikein sopiva aika nauttia brunssia. Pöytää kyllä yritimme varata, mutta puhelimeen eikä sähköpostiin vastattu kiivasta tulituksesta huolimatta. Pulitimme brunssista 20 euroa per nuppi ja lähdimme keräämään seisovasta pöydästä murkinaa. Erityisherkkuina aamiaselta nousi vaalea leipä, lohitahnalevite, sienisalaatti sekä pasta- ja riisi-papusalaatit. Valitettavasti tavalliset "kaupan leipomotiskin" karjalanpiirakat ja croissantit, omituinen lättänä munakaspannukakku ja mauton marjarahka (maistui pelkälle rahkalle, missä marjat, missä sokeri?) olivat pekkua alas. Normaalit brunssiainesosat kuten leikkeleet, hedelmä-, kurkku- ja juustoviipaleet, myslit ja jugurtti, pekonit ja nakit (ei maistettu) ja hieman suolaton kaurapuuro (soijamaitoon tehty) löytyivät myös pöydältä. Juomapuolella oli hyvää omppumehua, appelsiinimehua sekä kahvia ja teetä. Jälkkäripöydältä olisimme odottaneet enemmän kuin vain pannaria ja rahkaa. Joku suklainen keksi, browniebiitti tai pullanpala olisi rokannut jälkkärikahvin kanssa.


Jossain vaiheessa aloimme katselemaan vieraisiin pöytiin (haha) ja huomasimme, että kaikilla oli jotkin marjasmoothiet edessään. Näitä yritimme lautasentäyttöreissuilla bongailla buffaripöydän joka nurkalta, mutta tuloksetta. Lähtiessä sitten hoksasimme, että henkilökunta antoi vitriinistä valmiit smoothielasit asiakkaille jo brunssia maksaessa, meille nämä siis unohdettiin ojentaa.

Cafe Köketin sisustusideologia on tosi kiva, vanhoja kierrätettyjä kalusteita, eripari pöytiä ja tuoleja. Aika iso osa kalusteista oli (ainakin takahuoneessa) kuitenkin persoonattomia julkitilan valkoisia mdf ja viilupintaisia kalusteita, seinät perusvalkoiset, katossa isot taidemuseo-spottikiskot, joten katumainoksen "Kaupungin hyggein kahvila"-slogan ei nyt ainakaan itselle ihan kolahtanut.

Koska brunssipaikkoja on miljoona ja yksi, emme usko enää palaavamme tänne brunssille, harmi sillä tietenkin sitä olis halunut osua kultasuoneen. Muutaman brunssiarvion tästä paikasta lukeneena voi todeta että brunssin hinta on noussut ylöspäin ja tarjonta hippasen supistunut ajan saatossa...

Tähdet 2 ja puoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti