lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tehtiin ite: Caesar-pasta

Siitä taitaa olla jo muutama kuukausi kun Jii käväisi poikien futisreissulla Frankfurtissa, no ei siitä viikonlopusta enempää, paitsi että siltä matkalta tarttui mukaan eri hyvä ruokalehti tuliaisena. Living at home Spezial, joka ilmestyy siis saksankielisissä maissa. Paksu lehti pitää sisällään suuren määrän herkullisen ja raikkaan näköisiä ruokia ja kaikenmoisia kukka ja rehuasetelmia sekä ohjeita kattauksiin. Kuvat ovat laadukkaita ja isoja, lehteä ei siis kovin nälkäisenä kannata selata. Mutta tartu tehän lehteen jos jossain lentoasemalla törmäät. Ensimmäisenä lehdestä kokkasimme Ceasar-pastaa, joka herätteli jo siellä Frankfurtin lentokentällä makunystyröitä... Tätä tulee tehtyä uudestaankin!

Caesar-pasta, ( noin 3-4 annosta)

1 pieni romainesalaatti
200g maustamatonta jugurttia (turkkilaista)
1 luomusitruuna
2 sardellifilettä ( laitoimme anjovista)
4rlk kapriksia
2 valkosipulinkynttä
1rlk sinappia
2rkl oliiviöljyä
n. 40g parmesaanijuustoa raasteena
pippuria ja suolaa
1-2 siipaletta parmankinkkua per ruokailija
pennepastaa 3-4 ruokailijalle
krutonkeja

Valmista krutongit (leipäpalat paistetaan pannulla oliiviöljyssä, ripauta suolaa jos haluat).
Paista parmankinkkuviipaleet pannulla rapeiksi ja jäähdytä talouspaperin päällä.

Valmista Caesarkastike: Sekoita jugurttiin noin yhden sitruunan mehu (meidän makuun riitti puolikas) ja raasta kuorta mukaan. Pienennä kapriksia ja anjovisfileitä ja lisää ne joukkoon. Lisää sinappi, parmesanjuustoraaste, puristetut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, pippuri ja suola. Sekoita vielä sauvasekoittimella tasaiseksi, tarkista maku ja laita jääkaappiin.

Huuhtele ja revi romainesalaatti lautasille. Keitä pasta ja annostele kuuma pasta lautasille salaatin päälle, kaada päälle jugurttikastiketta sekä parmakinkkuja, sekoittele hiukan jotta kastike tarttuu pastoihin ja salaatinlehtiin. Lopuksi lisää krutongit sekä hiukan parmesaaniraastetta. Nauti heti.

2 kommenttia:

  1. Oi, ei oo totta! Tää kuulostaa just mun pastalta. :P Testiin ja nopeasti.

    VastaaPoista
  2. Joo, jos tykkää caesarsalaatista niin tykkää kyllä tästäkin :)

    VastaaPoista