maanantai 10. joulukuuta 2012

Ravintola Torni 30.11.12

Oli SE pikkujouluperjantai, lunta parikytsenttiä, tuulta parikytmetriä ja pikkujoulukansaa parikyt potenssiin parikyt pörräämässä Helsingin keskustassa. Ilman pöytävarausta liikkeelle lähteminen oli aika riskaabelia, mutta pieni 2-hengen pöytä Ravintola Tornista onnistui, kiitos ystävällisen henkilökunnan. Neiti ja ystävätär viettivät omaa superriehakasta pikkujoulua maistellen Tornin makuja ja katsellen lumituiskua Ateljee-baarin ikkunoista.


Ravintola Torni sijaitsee aivan Helsingin ytimessä, Sokos Hotel Tornin yhteydessä. Rakennus on tyyliltään funkkista, harmi tosin, että ravintolasali ei oiken hengi samaa hönkäystä, kuinka kivan tuosta voisi saadakkaan hieman suuremmalla kunniotuksella funkkista kohtaan. Mustaa nahkaa ja kromia...

Mutta nälkähän tässä jo tulee, joten itse murkinaan. Menimme suoraan pääruokaan. Otimme kummatkin ylikypsää härnäkylkeä -annoksen. Liha oli mureaa ja pehmeää, hieman suolaa olisi kaivannut. Lihan lisäksi lautaselta löytyi kasviksia ja pieni perunapyre töräys. Pyrettä olisi mielellään syönyt enemmänkin kuin ruokalusikallisen, varsinkin kun lihaa oli reilusti. Kasvikset ja hillosipulit maistuivat. Viinilistalta punaista, nyt jo unohtunutta, mutta oikein helppoa ja pehmeää Valpolicellaa.


Jälkkäriksi valikoitui kanelibaba, nimi kuulosti vaihtoehdoista hauskimmalta. Baban lisäksi annoksessa oli myös aprikoosisorbettia ja vaniljalla maustettua cremefraichea. Näitä kyllä tarvittiin leivoksen kostukkeeksi. Annos oli värikäs ja todella nätisti aseteltu lautaselle, melkein illan beauty queen ;)Ravintola Torni on perusvarma ja laadukas mutta persoonaton. Ruoka on hyvää ja taidokasta, mutta sitä toivoisi jotain wowia, neiti ainakin sisustaisi paikasta sellaisen, että funkkis näkyisi ja kuuluisi, silloin jopa sama ruoka voisi maistua ihan uudelta.

Tähdet: 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti