keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Ravintola Suola 4.12.12

Kävimme eilen Ravintola Suolassa maistamassa sen uusitun ruokalistan New York vaikutteisia herkkuja. Suola sijoittuu Helsingin kartalla Annankadun ja Iso Roban kulman tietämille, Punavuoreen. Suolan tiloissa on ennen toiminut Lostari, se tieto varmasti auttaa hahmottamaan sijaintia :). Suolaa voisi kuvailla baariksi + mutkattomaksi ravintolaksi. Tänne on varmasti helppo poiketa kun huikoo ja pikkasen janottaa, kun kaipaa lasia viiniä ja vähän voisi jotain myös mutustaa. Salissa oli kiva ja siisti tunnelma. Ikkunateippaukset muistuttivat New Yorkin kaduista.


Ravintoloitsija Tio Tikka kertoi meille ja muille makusteluvieraille uudesta menuusta kera mojovien maistiaisten. Ruokalista painottuu nyt liha- ja vegepulliin New Yorkin spiritillä. Lihapullabaari -idea saa meiltä kyllä peukkua ja sopinee hyvin paikan konseptiin. Pullia tarjoillaan focaccia leivän välissä, yhden pullan versio on nimeltään Slideri ja kolmen pullan kerrosvoikkua kutsutaan Heroksi. Saimme maistaa listan jokaista Slideriä ja U.S.A-Heron miniversion. Suosikkimme olivat Tokyo-Slideri, joka sisälsi lohta, vesikrassikreemiä, purjoa, sokerihernettä ja soijavinegretteä ja U.S.A-Hero, joka koostui revitystä porsaankyljestä, talon coleslawista ja aiolista. Lohi oli mukavan raikas, ja porsaankylki mehukas ja maukas. Kasvisversioista punajuuritäytteinen slideri oli myös jees. Lihaisammat sliderit, kuten Classic sekä ankanmaksa, olivat mielestämme liian tiiviitä ja kuivia, varsinkin kun leipäkin oli paksua ja tuhtia. Ehdottomasti enemmän soosia ja härpäkkeitä  niiden väliin tai vaikka joku kiva dippiastia kylkeen.


Suolassa on tarjolla näiden Slidereiden ja Herojen lisäksi lihapullapääruokia, mutta skippasimme pääruoat, kaikkea ei vain jaksa maistaa... Muuten, iloinen huomio kaikille kasvisihmisille, taisiko olla neljä vegeannosta kaikenkaikkiaan valittavana listalta. Ruokien ohella saimme maistaa muutamaa Suolan (/ravintolaperheen) maahatuomista viineistä, kelpasivat hyvin meidän makuun jokainen. Mutta lihapullahamppareiden kylkeen kannattaa mielestämme valita olut.

Jälkkärinä oli suklaapallo tikussa. Tämä oli aivan loistava ja yyberihyvä nami! Pallossa oli tumma ohut suklaakuorrute, päällä pieniä keksimuruja ja suolaa (tai suolaisia keksimuruja :) ), sisällä paahdettua valkosuklaata moussemaisena olemuksena. Pehmeä pallo pysyi ihmeen hyvin tikussa, joten koostumuksessakin oli onnistuttu. Suklaapallo ei myöskään ollut lainkaan niin makea kuin valkosuklaa yleensä on. Tämä on erittäin kokeilemisen arvoinen herkku! 3e hinta kappaleelta käy kyllä kalliksi, koska näitä on pakko saada toinen ja ehkä vielä kolmaskin... :)


Kiitokset Suolalle ja Tiolle maistatuksesta, eiköhän jokin ilta meitä nähdä Suolassa, suklaatikkukin kun jäi hampaankoloon :)

2 kommenttia:

  1. Samat suosikit olivat minullakin, kasvispulla oli ihan liian kuiva makuuni. Olisi pitänyt tulla toiseen pöytään tervehtimään, kun siellä selvästi istui bloggareita, mutta oman pöydän keskustelut veivät mennessään...

    VastaaPoista
  2. Samoin! Olisi ollut todella kiva jutustella enemmänkin muiden bloggareiden kanssa.

    VastaaPoista