tiistai 6. marraskuuta 2012

Tehtiin ite: Tattikeitto

Syysmenuun alkuun nautittiin tattikeittoa. Resepti on peräisin Jiin iskältä, sienispesialistilta ;). Ja olipa kyllä makoisa keitto myös itse kokattuna. Keiton kanssa tehtiin pieniä rouskuvia ja rapsakoita pizzaleipäsiä.



Tattikeitto neljälle:
Tatit kiehumaan n. litraan vettä, lisää kattilaan yksi pilkottu sipuli ja hieman purjoa. Lisää myös 1/2 kuutiota kanalientä, 1 tl sinappia ja 1 rkl soijaa. Tätä settiä keitellään 1-2 tuntia oman nälän mukaan (mitä pidempään sen parempaa).
Jos haluat hieman sulavampaa syömistä, niin surauta sauvasekoittimella (ainakin osittain) soosiksi. Osittain siksi, että ainakin meidän mielestä on mukavampaa syödä kun on tattipalasia, niistä kun tulee hyvä, voimakas sienen maku.
Lisätään soosittamisen jälkeen n. 1 dl kuohukermaa. Keitellään tovin verran ja varotaan ettei polteta pohjaan. Tässä vaiheessa on hyvä tsekata suola ja sakeus. Jos ei maistu, niin nakataan suolaa keittoon, jos on liian lirua niin heitetään sakeuttamiseksi jauhoja hitusen. Tarjoillaan omatekoisten leipästen kera tai esim. paahdetun vaalean valkosipulileivän kanssa.

Pikkupizzaleivät:
Liuota 15g hiivaa 1,5dl kädenlämpöistä vettä. Lisää 3dl jauhoja, 1tl suolaa ja 2rkl öljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli sitten taikina tasaiseksi ja ota pienellä muotilla siitä ympyröisiä. Levitä pikkupitsat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirsokttele oliiviöljyä, oreganoa ja suolaa niiden päälle. Paista 250 asteessa 5-9min. Tarjoa kuumina.


2 kommenttia:

  1. Kattaus, kuvat ja toi keitto"lautanen" näyttävät tosi hyviltä!

    VastaaPoista