perjantai 13. tammikuuta 2012

Tehtiin ite: Blinit

Loppiaisena vietettiin Blini-iltaa valurautapannun ääressä vieraita kestitsien. Lättyjä teimme itse ensimmäistä kertaa, ja muutenkin blinien syöntikertojen laskemiseen ei montaa sormea tarvita. Ehkä vähän riskaabeli valinta, mutta ruokavieraat kehuivat maasta taivaisiin plätyt, joten ei illallinen kovin pieleen voinut mennä. :)

Erilaisia blinitaikinaohjeita löytyi netin syövereistä mieletön määrä, ja valittuksi tuli tämä ohje. Hyviä tuli!


Täytteenä tarjosimme kirjolohen mätiä, smetanaa, suolakurkkuja ja punasipulia omista kipoista, lisäksi teimme savuporotahnan ja kylmäsavulohi-vihersalaatin.


Juomana nautittiin rieslingiä: 2008 Schloss Saarstein Reisling Kabinett Trocken. Seuraavan päivän rääppiäisinä maistettiin Budějovický Budvar - tsekkilageria, se sopi myös hyvin blinejen seuralaiseksi.



2 kommenttia:

  1. Savuporotahnan teko vaikutti simppeliltä! Kokeillaan sitä siis ensi kerralla. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Jep, on helppo, ja todella hyvä. Olisikohan sen salaisuus tuo piparjuurituorejuusto. :)

    VastaaPoista