keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Muilla mailla: Paikallisia herkkuja

Ja vielä vähän Amsterdamista...

Amsterdamissa käydessä kuuluu maistaa tötteröranskalaisia. Ranskikset ovat belgialaisten juttu, mutta kyllä näköjään hollantilaisetkin osaavat. Parhaimmat ranskiskset majoneesilla (ainakin 10 eri majoneesivaihtoehtoa) saa Vleminckx Sausmeesters - kipsasta, Paikka löytyy keskustasta, kapealta sivukadulta, seuraa vain jonoa...


Jälkiruokaherkkuna maistoimme hollantilaisia pannukakkuja. Pannukakut Hollannissa ovat pikemminkin lettuja, nämä eivät siis yhtään muistuta suomalaisia uunissa tehtyjä paksuja pannukakkuja. Maistoimme pannukkkuja makeina versioina (omena, suklaa, kermavaahto) Pancakes Amstesrdam! -ravintelissa. Amsterdamissa on useita pelkkiä pannukakkuja myyviä ravintoloita, joista saa lättyjä melkeinpä millä tahansa täytteellä.


Yhtenä iltana kävimme pizzalla, kivalla tyylillä sisustetussa De Pizzabakkers, pizza & prosecco  -pizzeriassa, Plantage-kaupunginosassa.  Ravintolan interiöörin lisäksi pitsat yllättivät erittäin positiivisesti! Täällä selvästi osataan paistaa oikein ohuita, rapsakoita ja maukkaita pitsoja. Suosittelemme!


Paljon hyvää syötiin ja paljon jäi maistamatta etukäteen mietittyjä juttuja. Pari päivää kuluu yllättävän nopeasti, mutta on kyllä kiva irtiotto arjesta, eipä tullut kertaakaan työasiat mieleen! Tuliaisiksi ostimme perinteisiä hunajalla täytettyjä keksejä sekä Sinterklaas suklaita ja aakkosia. Hyviä juustoja oli myös tarjolla montaa sorttia, mutta kuljetusongelmien takia tyydyimme vain maistelemaan näitä paikallisesti. Lentokentällä joimme vielä Starbucksin jättisuuret ja supermakeat joulukahvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti