lauantai 15. lokakuuta 2011

Vespa, 6.8.11

Italialaistyylinen ruoka on meidän molempien mieleemme, ja viime käynti Ravintola Vespassa vain vahvisti mielipidettä, tänne pitäisi olla jo pöytävaraus seuraavaan kertaan...

Vespa sijaitsee Helsingin keskustassa, Etelä-Esplanadin alkupäässä. Vespa jakautuu kolmeen kerrokseen; kellarissa sijaitsee trattoria, katukerroksessa baari sekä osa ravintolatilasta ja yläkerta on varattu kokonaan ruokaravintolan käyttöön. Yläkerran ikkunapöydistä avautuu kiva näkymä Espalle. Vespa on todellakin italialaistyylinen ravintola täyteen ahdetulla pöytäjärjestelyllään. Ravintola on aina (kaikki kolme kertaa kun olemme käyneet) ollut aivan täynnä joten pöytävaraus on must. Italialaista on myös se, että joskus iltaisin paikalle ilmestyy viulua soittava ja laulava Gigolo, joka onneksi on tajunnut kiertää meidän pöydän riittävän kaukaa ;). Miinusta Vespa saa kyllä käymälöistään. Aina jonotusta yhteen koppiin. Vai onkohan kellarikerroksessa lisää?!

Alkupalaksi Vespassa tarjotaan lämmintä ja hyvää focaccia-leipää. Pääruoaksi viimekerralla Jii söi risotto con asparagi e salmone, eli parsa-kylmäsavulohirisoton. Nti Papu nautti linguini di pollo al limone, eli broilerin rintafilee-mozzarella-sitruuna-pastan. Jiin risottoannos oli tuhti, sopivan puuromainen niin kuin risoton kuuluukin. Parsa ja kylmäsavulohi sopivat erinomaisesti yhteen ja tuloksena olikin yksi parhaista risotoista ikinä. Papun öljypohjainen pasta oli myös loistava, annos oli kevyt, maistuva ja raikas. Ruokajuomana nautimme Tommasi Ripasso Valpolicella Classico -italialaispunaviiniä, joka keikkuu Jiin viinilistan kärkipäässä. Suosittelun arvoinen paikka!

Tähdet: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti