sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tehtiin ite: Paahtopaistivoileipä

Melko usein tulee tehtyä täytettyjä voikkuja iltapalaksi ja voileivät ovat myös helppo eväs piknikille ja sopii myös hyvin lounasevääksi töihin. Täälläpäin voikut täyttyyvät yleensä ruuantähteillä; kanalla, lihalla, kasviksilla ja jonkinlaisella kostukekastikkeella tai vaikka raejuustolla. Helppoa ja hyvää.

Perinteisestä sunnuntairuoasta, paahtopaistista, saa hyvän ja ruokaisan täytetyn voileivän seuraavan päivän lounasevääksi. Tällä kertaa leipä oli sisällöltään seuraavanlainen (ts. ainekset jotka jo valmiiksi sunnuntai-iltana löytyivät kotoa):

Leipä: Reissumies täysjyvä
Täyte: Perunasalaattia (Forssan versiota), jääsalaattia, ohuita siivuja punasipulia, suolakurkkua, sekä tietenkin sunnuntairuuan tähteet, eli paahtopaistia ohuina viipaleina ja pippuria. Paahtopaistin valmistusohje löytyy esimerkiksi täältä.


Tämä eväsleipä osallistuu samalla Lokakuun ruokahaasteeseen, jossa etsitään parasta mukaan pakattavaa lounasevästä. Täytetty voileipä ei ehkä ole se uusin eväsidea, mutta toimiva ja tuo vaihtelua mikrotettaviin "samaa pöperöä mitä tein eilen illalliseksi" annoksiin. Ruokahaaste todellakin osui ja upposi, sillä lähes joka ilta Papu kyhäilee lounaseväät seuraavaksi päiväksi. Ja todellakin, välillä voi saada eilisillan tähteistä parempaa ruokaa kuin sodexoamicoissa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti