perjantai 28. lokakuuta 2011

Kaarna ja Skumppa, 14.10.11

Lokakuisen perjantai-illan ohjelmana oli pitkästä aikaa teatteria, ja näytelmänä oli jo puoli vuotta sitten loppuunvarattu Vadelmavenepakolainen Kom-teatterissa (mutta ei hätää myöhäisheränneet, toukokuulle on kuulemma vielä lippuja saatavilla!). Milläkäs muulla teatteri-ilta aloitetaan kuin katkarapuvoileivällä! Tällä kertaa leivän päältä löytyi muitakin meren asukkeja Kaarna-ravintolassa.

Kaarna sijaitsee aivan Helsingin ytimessä, kauppakeskus Foorumin toisessa kerroksessa, tänne on helppo löytää Helsinkiä tuntemattomankin. Kaarna kuuluu äs-ryhmään ja on hengeltään suomiruokapaikka. Listalta näytti löytyvän paljon sapaksia ja pikkuannoksia, ja perinteisempää; poroa, lohikeittoa ja lihapullia. Sekä Kaarnan smörrebröd - katkarapuja, lohta ja siikaa - joka kuulosti teatteriväen korvaan lupaavalta. Kaarnassa on myös kattava olutlista pohjoismaisia makuja mallasjuoman ystäville, juomia voi nauttia rennosti sohvilla istuskellen, ravintolan baarin puolella.

Tämänkertainen seurue nautti leipiensä kera punaista italialaista luomuviiniä ja valkoista Chileläistä, olivat kummatkin ihan juotavia, perushyviä. Itse smörikset olivat pikkunälkään sopivan kokoiset, maut olivat hyvin perinteiset. Lohi vei voiton kaloista, katkaravut olivat surkeita pikkukoppuroita ja niitä muutenkin löytyi vähän leivätä. Sivussa ollut etikkakurkkusalaatti muistutti kesästä, jolloin "hölskytyskurkkuja" tulee itsekin tehtyä, namia. Leivän hinta, melkein 16 euroa, antoi olettaa isompaa ja / tai tasokkaampaa annosta, joten se oli pieni pettymys. Leipä kuitenkin oli kirjattu menun pääruokalistalle, eikä alkupaloihin tai pikkusyötäviin. Tai sitten vaan oli kauhea nälkä :D

Perjantaina alkuillasta paikka oli täynnä ja hieman meluisa. Sisustus oli ruskeasävytteinen, ja ravintolan Suomi-henkeä löytyi esimes metsäkuvin printatuissa valaisimien varjostimissa. Ikkunoista aukesi taas kivat näkymät Mannerheimintien vilskeeseen. Erityisiä illalliskutsuja en ravintolassa pitäisi, mutta arkisempana piipahdus- tai lounaspaikkana menee. Ruuassa ei sen enempää moitittavaa mutta ei kehuttavaakaan. Palvelu ystävällistä ja ripeää.

Tähdet 3

Teatterillan päätteeksi poikettiin parisen viikkoa sitten avattuun Simonkadulla sijaitsevaan viini ja shampanjabaari Skumppaan. Paikka oli tosiaankin vielä uutuuttaan kiiltävä ja puhtoinen. Ihan kivasti uudistettu paikka. Musiikkina oli perjantaina klo 22 jumputijumputia, voikun olisi ollut vähän tyyliin sopivampaa ja chillimpää lounge-musaa. Ei tuota kauan jaksanut. Maistoin Italian Cup- coctailin, joka oli pirteä ja makea juoma marjoilla, (ei tainnut enää olla avajaishinnat kehissä, 12e!). Alkuillasta tämä voi olla ihan kiva ja tunnelmallinen paikka poiketa lasilliselle, toivottavasti silloin soi vähän mietitympi taustamusakki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti