maanantai 5. syyskuuta 2011

Sfäär, Tallinna, 30.7.11

Lähelle Tallinnan laivasatamaa on pompahtanut suht uusi ravintola/myymälä Sfäär. Elokuun Gloria-lehti mainitsi paikasta, jonka ohitse muuten olisimme varmasti kävelleet. Mutta onneksi emme.

Ravintola on vanhassa makasiinirakennuksessa (samassa kuin Restaurant Ö). Loftmainen tila korkeine ikkunine on sisustettu osittain vanhoilla 50-luvun tavaroilla, osittain design-kalusteilla, somisteena kaikenlaista fixi-pyörästä lähtien. Taustalla hyvää musiikkia. Luulenpa, että illalla paikalle tullaan myös istuskelemaan pelkän vinilasillisen ja tunnelman takia. Very hip sanosin, sellainen paikka, joka hipistä Punavuoresta voisi löytyä, mutta ei löydy. Tykkäystä atmosfäärille.

Saimme menut eteemme ja valitsimme pastat. Neiti Papu otti pasta carbonaran ja Jii kirsikkatomaatti-pähkinä-juusto-pastan. Ruokavälineistö ja astiat olivat kiva persoonallinen piristys. Alkuleivätkin tarjoiltiin söpösti tuohikorista ja olivat todella maukkaita. Pasta-annokset hyvän kokoisia ja makuisia. Viinilista oli pitkä, sillä Sfäär on ravintolan lisäksi viini- (ja vaate)kauppa.
Viiniä otimme mekin mukaan, listahinnasta -20% pois.

Jälkkäriksi suklaakakkua joka oli moussemainen, todella hyvä kakku. Lasku pöytään ja pastat, juomat ja jälkikset kahdelle kustansi hitusen päälle 30e. Ei paha!

Paikan yleisfiilis oli mieleemme, ruoasta pelkkiä plussapisteitä, tarjoilijatkin mukavia.
Tähdet: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti