keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kakkugalleria, 4.9.11

Neiti Papu testasi ystävättären seurassa Kakkugallerian kakkubuffan. Buffetissa on sama idea kuin buffetissa yleensä, eli saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Papu sai 3 kokonaista ja 3 vähemmän kokonaista leivosta syödyksi. :P Kahvilatyttö kertoi, että jotkut jaksvat yhdeksänkin palaa, huhhuh!

Kakkugallerian leivokset ja kakut ovat näitä "moussekakkuja", silminkin nautittavia kaunistuksia. Perinteistä mummon mansikkakermakakkua ei siis ole tarjolla.

Kakkugallerialta löytyy 3 myymälä-kahvilaa Helsingin keskustassa. Testipaikkana oli Fredrikinkadun pieni puoti, jossa asiakaspaikkoja on noin 20. Sisäilma tuntui hivenen tunkkaiselta kun astelimme pari rappusta katutason alapuolella olevaan myymälään, ja kahden eri pöytäseurueen papatus meinasi pilata muuten niin rauhaisen sunnuntai-iltapäivän. (hah, onneksi ne opiskeljat olivat jo ähkineet buffettia tarpeekseen ja siirtyivät pois) Kahvilatyttö oli ihan asiallinen, ehkäpä viikon ystävällisyyspoitsit olivat jo jaettu, joten mitäpä sitä turhaan... Lisäksi pyyntömme servieteistä, jotka loppuivat kesken ignoorattiin jostain syystä...

Buffe kustantaa tavallisella teellä tai kahvilla 11e. Ensimmäiseksi lautaselle valikoitui ne parhaat maut (tai silloin vielä oli makeanälkä eikä makeaähky). Mangolime, suklaaunelma ja jokin suklaa-marja-kakkupala. Suklaaunelma oli niin hyvää, että sitä olisin santsannut, jollei tiskistä olisi loppunut kyseinen kakku. Mangolime oli ihanan raikas ja sopi todella hyvin suklaakakun kanssa syötäväksi. Seuraavalla kierroksella tuli maistettua mm. Passion-vadelmaa ja jotain juustokakkua jossa oli mansikkaa. Tässä vaihessa alkoikin jo tulla makeamittaritäyteen. Kakut rupesivat maistumaan samalta makealta mössöltä, milloin vähän marjaa, milloin hedelmää. Tähän pätee siis paremmin kuin hyvin sananlasku: ei makeaa mahan täydeltä.

Ihan heti ei tee mieli kakkuja buffettimuodossa, mutta voisihan tätä harkita uudestaan...pieninä annoksina Kakkugallerian tuotokset ovat buenoa!

Tähdet buffettimeinigille: 3 ja puoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti