keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Tehtiin ite: Kesäkurpitsa-kantarellitartaletti

Mahtaakohan tästä kesästä tulla kesää? No eipä auta säiden murehtiminen, vaan tehdäänpä se kesä itse. Sadepäivät on nimittäin sallittua viettää keittiössä. Kokeilla uutta, näpertää vähän enemmän ja valokuvata kiireettä.

Yksi sateinen aamupäivä ja jääkaapissa möllötti kesäkurpitsa ja Gryere-juustokannikka, ja kas, iltapäiväkaffeilla nautittiin kesäkurpitsa-kantarellitartaletteja.


Kesäkurpitsa-kantarellitartaletit (noin 8kpl)

Pohjataikina:
2,5dl täysjyväspelttijauhoja
100g voita
1rkl vettä

Täytteet:
2dl Gryerejuustoraastetta (tai muuta juustoraastetta)
1/2 kesäkurpitsa suikaleina ja pieninä kuutioina
1,5-2dl paistettuja kantarelleja
1 uusi sipuli varsineen pilkottuna
1dl kuohukermaa
1dl maitoa
1 muna
1/2tl pippuria
1/2tl suolaa

Nypi voi (sellaisenaan, ei sulatettuna) ja jauhot sekaisin murumaiseksi seokseksi, sekoita vesi taikinaan ja jaa ja painele taikina tartalettivuokiin ja pistele muutamia reikiä haarukalla. Siirrä hetkeksi jääkaappiin. Esipaista pohjataikinaa noin 8 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla. Täytä sitten vuoat Gryere-juustoraasteella, kesäkurpitsalla, sipulilla, kantarelliella. Sekoita kerma, maito ja muna sekä suola ja pippuri keskenään ja kaada neste vuokiin. Paista piiraita uunissa kunnes neste on hytynyt, kymmenisen minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti