perjantai 20. helmikuuta 2015

Tehtiin ite: Suklaa-banaani cupcaket

Suklaamuffinssihimotukseen auttaa vain suklaamuffinssi! Tällä kertaa piti kokeilla laittaa myös banaania tuohon taikinaan, ja kyllä, banaani teki suklaamuffinsseista vieläkin paremmat muffinssit! Mikä muuten onkaan muffinssin ja cupcaken ero? Kakkumainen kuorrus? Nämä olkoon cupcakeseja suklaisine kuorrutteineen.


8kpl Suklaa-banaani cupcakeja

reilu 50g voita
100g suklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1 muna
1dl ruokosokeria
1 kypsä banaani

Sulata voi ja anna sen jäähyä. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhoihin leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa sähkövatkaimella muna ja sokerit vaahdoksi isossa kulhossa ja lisää banaani paloiteltuna. Vatkaa niin että banaani sekoittuu hyvin massaan. Siivilöi sitten jauhoseoksesta puolet muna-sokeri-banaanimassaan ja lisää sitten voisula. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaapalat ja sekoita. Nostele taikina muffinssimuotteihin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
100g tuorejuustoa
n.75g suklaata
0,5-1dl tomusokeria

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen sulatettu ja jäähtynyt suklaa. Sekoita joukkoon tomusokeri. Notkistaa voi maitotilkalla ja tuorejuuston ja tomusokerin määrällä taas paksuntaa massaa. Lusikoi ja levittele kuorrute muffinssien päälle tai käytä pursotinpussia. On kyllä syntisen hyvää...


2 kommenttia: