keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tehtiin ite: Ricotta-tomaattipasta

Nopeista nopein ja herkullinen pasta kesäarkeen, jolloin ei yhtään inspiroi viettää aikaa keittiössä.
Hyvällä tuurilla kaikki ainekset löytyvät jo valmiina jääkaapista. Ricotta taitaa olla se joka saatata puuttua, näin ainakin meiltä. Nyt jo pari kertaa tätä kokanneena voi kehua helppoutta, nopeutta ja eritoten makua (ja myös tuoksua joka lähtee pannulla pyörivistä tomskuista). Ja nyt sitä ricottaakin tulee varmasti ostettua useammin...



Ricotta-tomaattipasta 2:lle

1rkl oliiviöljyä
pieni rasia kirsikkatomaatteja
yksi kesäsipuli varsineen
valkosipulinkynsi
n. 1dl ricottajuustoa
suolaa ja pippuria
rucola-salaattia

pastamakaroonia n.3dl

Pilko sipulit pieniksi, puolita tomaatit. Keitä pastamakaroonit melkein kypsiksi. Kuullota sipulit ja tomaatit oliiviöljyssä. Kaada sitten pannulle  valutetut makaroonit, pyörittele ja lisää ricotta. Kun ricotta on sekoittonut ja sulanut, mausta pippurilla, kumoa lautasille ja nauti välittömästi. Lisää annokseen vielä sormisuolaa, rucolanlehtiä ja parmesaania. Jos jostain syystä seoksesta tuli liian tönkköä kannattaa sitä ohentaa pastan keitinvedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti