maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hangon Makaronitehdas 15.7.13

Vielä hiukan unelias Hanko otti meidät vastaan eräänä maanantaisena aamupäivänä. Tässä kesäkaupungissa mielellään viettäisi yön tai kaksi pitsihuvilassa, polkisi kiireettömästi jopolla rantaraittia edestakaisin, ja tietysti nauttisi herkullista pastaa Makaronitehtaalla. Tällä kertaa teimme vain jälkimmäistä.


Hangon Makaronitehdas sijaitsee Hangon Itäsatamassa, vanhassa makasiinirakennuksessa muutaman muun ravintelin naapurina. Ravintola on sisältä varsin kodikas ja lämminhenkinen, kattoparrut ja tolpat on jätetty kivasti rosoisina itseinään esille ja pienistä avonaisista ikkunaluukuista pystyi näin kauniilla säällä kurkkimaan satamakadulle ja merelle.

Sitten Makaroneihin. Listalta löytyi houkuttelevia pasta-annoksia useampikin, joten vaikeaksihan se valinta meni. Jii päätyi Gamberi-jättikatkarapupastaan, jossa oli sopivan tulista chiliä ja tomaattisoosia sopivan laimeasti / hintsusti, jotta muut maut pääsivät esiin. Naminam! Huippu katkarapupasta jollei parasta ikinä!


Neiti tilasi kartisansisäfile-pastan, Agnellon. Pasta oli maukas ja pehmeä, lihat mehukkaita ja sulivat suussa. slurpsis. Ylipäätään ravintolan pasta-annokset olivat runsaan kokoiset joten isompikin nälkä varmasti talttuu. Makaronit valmistetaan itse ja ne olivatkin itsessään maukkaita ja laadukkaita.

Maistoimme myös talon leipää, jota sai kaksi palasta 3,5euron hintaan (tämä yhdelle hengelle). Leipä ei ehkä kuitenkaan ollut eurojensa väärti, parempaakin focacciaa olemme syöneet.

Pasta-listan Alfredo, voi-parmesaanipasta, kuulosti sen verran eeppiseltä, että ehkäpä tätä kokeillaan joku kerta kotikeittiössä jos muualla ei tule törmättyä. Ja olihan siellä listalla myös makkarapastaa, kermaista sienipastaa, kylmäsavulohipastaa jne, joita myös olisi hirmuisesti tehnyt mieli maistella...


Lopuksi vielä maistoimme talon tiramisukakkua. Kakku olisi vielä selvästi kaivannut maustumis ja mehevöitymisaikaa. Maku oli vielä aika laimea ja kakkupohja kuivaa kun kyseessä oli tiramisu.Pastaa selvästi täällä osataan tehdä, että olipahan reissunsa väärti ja Hankokin edelleen oma itsensä, eli Aurinkoinen isolla aalla. :) 
Tähdet: 4 ja puoli

3 kommenttia:

 1. vitsi- meilläkin on (vihdoin ja viimein) saatu kursittua kasaan raportti tuosta meidän hangon roadtripistämme keskiviikoksi:-) oli kyllä ihana mesta! (kuvista huomaan vain hieman kateellisena että toisin kuin meillä, teillä paistoi aurinkokin...!)

  VastaaPoista
 2. Oh, sepäs kummaa jos Hangossa ei paistanut aurinko :) No kaunista siellä on silti, kävittekö tekin maistamassa makaroneja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiesus että tulikin vedettyä. en osannut valita niin söin sitten neljää pastaa... (ahneella on pastainen loppu, nääs :-)! )

   Poista