maanantai 18. maaliskuuta 2013

Skiffer 20.2.13

Voihan liuska! Muutama viikko sitten lähdimme kokeilemaan ravintola Skifferin hehkutettuja pitsaliuskoja Erottajalle. Liuskaluodon Skifferi nukkuu talviunia, mutta toivottavsti aukeaa vielä kesäksi, sinne teemme ilman muuta liuskaretken :).
Mahat murisivat sopivasti kun astelimme kohti Skifferiä, sillä liuskoista kun puhutaan, kyseessä eivät ole mitkään kämmenenkokoiset roiskeläpät! Pieni ravintolasali oli oikein kivasti ja yksinkertaisesti sisustettu, myrskylyhtylamput toivat hämyistä tunnelmaa, tarjoilu oli rentoa ja ystävällistä. Neljän hengen seurueemme valitsi liuskalistalta kaikki erilaiset versiot ja liuskat olivatkin häröimmät pitsat mitä osasimme edes kuvitella.


Lover Boy liuskan päällä möllötti kahdeksan tuntia keitelty porsaan saparo, kun taas kalansaalis -liuskassa täytteenä oli perunamuusia ja kokonainen fisu! Surf'n turffi ja Kaa liuskat näyttivät jo perinteisimmiltä, tosin kaikki nämä pitsat olivat ovaalin muotoisia ja roikkuivat lautasten reunojen yli. Mauiltaan kaikki testatut olivat timanttisia. Surffissa oli katkarapua, chorizo-makkaraa ja chiliä, sopivan mausteista ja tulista. Lover Boyssä oli pääraaka-aineena possua, kyljessä suolakurkkua, salaattia, puolikas paahdettu valkosipuli ja reilusti emmentaalia. Liuska oli sopivasti makea punasipulin johdosta. Tosi ylläriboonus möllötti liuskan päällä, nimittäin sian saparo. Tämä oli neidin mielestä aikas pelottavankin näköinen, mutta kun uskalsi käydä sen kimppuun löytyi hännästä mureaa ja mehukasta lihaa.


Perunamuusi oli myös odottamaton ilmestys pitsatäytteenä, mutta hyvin näytti sekin maistuvan, Muusi oli kyllä sen verran tuhti pitsantäyte, että liuskasta jäi iso osa syömättä. Jäipä tosin meiltä kaikilta muiltakin liuskanrippeitä lautasille, liuskat ovat ISOJA. Liuskoista Kaa oli se turvallinen ja perinteisin (kinkkua, anansta ja sinihomejuustoa) vaihtoehto Skifferin menuussa. Kaa tosin oli kokenut himpun verran liikaa uunin lämpöä ja reunat olivat liikaa hiiltyneet, jotta niitä olisi lähtenyt natustamaan. Itse pitsaleipä oli hyvä, superohut ja reunoilta rapea. Kunnon veitset puuttuivat ja sahaaminen tylsillä perusveitsillä alkoi käydä voimille. Jälkkärikahvin tekemiseen pääsi itse osallistumaan pressopannun painamisen muodossa :). Skiffer oli positiivinen pitsakokemus. Ilmanmuuta lähdemme liuskoille vielä uudestaan, ainakin sitten kesällä (tule jo!), merellisiin maisemiin...Tähdet: 4

3 kommenttia:

  1. Skiffer on miltei vastapäätä toimistoani, mutta olen lukenut siitä niin kahta ääripäätä edustavia arvoita, että se on jäänyt aina vain kokeilematta. Käynti oli harkinnassa pari viikkoa sitten, mutta vaihdoimme suunnaksi kuitenkin Puttesin. Täytynee kutienkin kokeilla Skifferkin.

    VastaaPoista
  2. Skiffer on ihana, niin ulkona kuin sisälläkin! :P Kesä saisi tosiaan tulla, tahtoo jo liuskaluodolle herkuttelemaan!

    VastaaPoista
  3. Puttesin pitsoja ollaan myös kokeiltu, jo parikin kertaa, ovat hyviä. Skifferiä ja Puttea on paha vertailla, ovat kuitenkin ihan erilaisia, kummastakin on tykätty.

    VastaaPoista