perjantai 8. maaliskuuta 2013

Roux 21.2.13

Aurinkoisena sunnuntaina puksuttelimme junalla Lahteen, nimittäin ravintola Rouxiin, jossa meitä odotti mieletön blinibrunssi ja malttamaton brunssiporukkamme. Huomasimme, että sunnuntaisin junaliikenne ei kulje mitenkään mainittavan jouhevasti, ja niin odottelimme, ah niin viehättävällä Pasilan asemalla vaihtoa puolisen tuntia... Se on piiitkä aika, varsinkin autiolla asemalla ja nälkäisenä :)

Asiaan eli brunssailemaan. Roux on lahtelainen tasokas ravintola, jossa olemme kerran pari käyneetkin kyläilymatkoilla syömässä. Nyt bliniaikaan ravintolassa on tarjolla sunnuntaisin blinibrunssi, jossa blinejä saa mättää naamariin lisukkeineen ja oheistuotteineen oman jaksamisen mukaan.


Tarjolla noutopöydässä oli alkuun borssikeittoa, smetanaa ja talon leipiä. Keitto oli oikein maukas ja oikeaoppinen, leivät herkkua aidon voin kanssa. Seisova pöytä notkui monista blinitäytteistä, parhaita olivat katkarapusörsseli ja siianmätimousse. Yrttisuolattu härkä oli huippu myöskin, pehmeää ja suussa sulavaa. Salaattia, silliä, silakkaa, lohta, kalkkunaa ja mitäköhän vielä kulhoista löytyi... Kaikki täytteet olivat erittäin laadukkaita ja oikein herkullisia. Itse blinilätyt olivat kunnon jössiköitä, paksuja ja itsessään melko rasvaisen mauttomia, mutta täytteistähän maun pitääkin tulla. Puolitoista bliniä oli riittävä määrä normi-mutustajalle, jotta edes hiukan jää tilaa jälkkäripöydän antimille.Jälkkäripöydästä löytyi Romanoffin mansikoita, juustoja ja keksejä, sekä kolmea sorttia kakkua. Mehevä, ei kovin makea suklaakakku, raikas mangojuustokakku sekä omenatorttu, jota ei vain enää jaksanut maistaa.


Juomana blinibrunssilla nautittiin kuohuviiniä, olutta ja valkkaria, lopuksi kahvit konjakilla, kukakin omien juomahalujen mukaan.

Vanhaan pankkiin tehty ravintola on viihtyisä, tunnelmallinen, puisine kalusteineen ja viinihyllyineen, palvelukin oli ystävällistä. Yllätyimme kuinka suosittu blinibrunssi olikaan. Ravintola oli täynnä ja monta extempore blinihalukasta käännytettiin ovelta. Monet olivat tulleet brunssailemaan isoissa seurueissa ja välillä tuntui, että noutopöydän jono ei lyhene sitten ollenkaan. Henkilökunta toi hyvällä tahdilla uutta pöytään, pitivät noutopöydän siistinä ja korjasivat nopeasti likaiset astiat sivuun.


Tämä brunssi oli kyllä matkan väärti, masut täynnä junailimme itsemme takaisin Espooseen. Brunssi, tai ylipäätään syöminen sunnuntaisin puolenpäivän tienoilla on hivenen outo aika meille, emme ole niin tottuneita brunssailijoita (vielä) :)  Loppupäivä ja -ilta menikin lepäillessä, tosin saatiin aikaiseksi toukokuulle yksi lentobookkaus, suuntaamme Rivieralle ja Provenceen! Matkavinkkejä kivoista viinitiloista, ravintoloista, ja nähtävyyksitä saapi mielellään kirjoittaa kommenttilootaan.

Tähdet: 4

2 kommenttia:

 1. Nam!

  Mullakin on ystävä Lahden suunnalla. Täytyy laittaa tämä paikkaa muistiin! Brunsseilu Lahdessa olisi tosi kivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelemme! Kannattaa myös vierailla Taivaanrannassa, siis yhdessä ainoista lahtelaisista "kunnon" ravintoloista :)

   Poista