perjantai 15. helmikuuta 2013

Aamiaisella Lontoossa

Jii sai viikossa tarpeekseen Lontoon hotellien papumössö-makkara-muna-säilykehedelmäsalaatti -aamiaisista niin, että päätimme löytää persoonallisempia aamiais- / brunssimahdollisuuksia sielläpäin Lontoota missä minkäkin päivän lomasta viettäisimme. Kivoja paikkoja löytyikin!

Lauantaina aloitimme päivän Chelsean suunnalla kohteena Kings roadin sisustuskaupat ja Saatchi-gallery. Saatchi-Galleryn yhteydessä sijaitsee hyviä arvosteluja saanut ravintola Gallery Mess, joten päädyimme tänne munakkaille ja cappuccinoille. Olipa kyllä maailman parasta munakokkelia lohen kera ja maailman parasta kasvistäytteistä munakasta :) Hinta oli bit pricey mutta ehdottomasti worth it.




Sunnuntaina aloitimme päivän boulangerie Paulissa, kahveilla ja croissanteilla, olisipa tällaisia boulangereita Suomessakin... Aamupäivän ajan kiersimme Tate Modernia, jonka jälkeen liityimme brunssailevien lontoolaisten joukkoon Bread Street Kitcheniin. Gordon Ramsayn ravinteli tarjoaa sunnuntaisin Lazy Loaf  Brunch -menuta. Listan edessä pähkäilimme tovin, päädyimme sienimunakkaaseen ja Eggs Benedictiin, koska oli kuitenkin liian aikaista hamppareille, pihville tms. pääruoalle. Rapeita ja maukkaita puikulasämpylöitä tuotiin pöytään aina lisää sitä mukaa kuin saimme edelliset syötyä (näistä ei tullut muuten lisälaskua). Jälkkäriksi tilasimme rapeakuorisen omena-karhunvatukkacrumblen, onneksi puoliksi, sillä isohan tuo pannu oli. Henkilökuntaa riitti hyvin ja tarjoilu pelasi, vaikka suuri ravintolasali täyttyi puoleenpäivään mennessä perheistä ja ystäväporukoista. Herkullisia pizzoja, pannukakkuja ja munakokkeliannoksia kannettiin viereisiin pöytiin. Ravintola sijaitsee lähellä St. Paul'sin katedraalia, samassa uudessa ostoskeskuksessa kuin Jamie Oliverin Barbecoa, josta Jii kertoo oman tarinan...








Maanataina suuntasimme Sohoon ja Covent Gardeniin, olimme etukäteen spotanneet täältä intialaisen Bombay cafeen, Dishoomin, jonne piti päästä jo hauskan sisustuksenkin takia. Huomaa Alvar Aallon valaisimet :) Aamiainen täällä oli superhyvä ja todella kohtuuhintainen! Kokki loihti meille kunnon lihaisalla pekonilla, tuorejuustolla, tomaattisörsselillä ja yrteillä täytettyä naanleipää, liekitettyjä toasteja hillolla ja mielettömän hyvää vanilja-jugurttia tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa. Chai-juomassa oli juuri sopivasti pehmeää potkua. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!






5 kommenttia:

  1. Mulle tulee reissupostauksista kamalamatkakuume! Ja kunnon munakas tai munakokkeli maistuisi tänne milloin vain. :P

    p.s. Törkeen hyvät kuvat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivoista vinkeistä! Pitää kokeilla seuraavalla Lontoon reissulla.
    Täällä syötiin taas rapukakkuja..
    http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/02/crab-cakes.html

    Mukavaa viikonloppua!
    Tibs

    VastaaPoista
  3. Lisää Lontoo-vinkkejä tulossa. Mageita ravintoloita kaupunki pullollaan :)

    VastaaPoista
  4. Ihania vinkkejä kun reissu edessä muutaman viikon päästä!

    VastaaPoista