sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Barbecoa 27.1.13

Pari seuraavaa ravintolakokemuksista a'la Jii, Lontoon työ-/kurssimatkalla sattui nimittäin pari niin yyberiä ravintolaa, että ne ansaitsevat ihan omat juttunsa :) Ensimmäisenä Barbecoa.

Saavuin Lontooseen jo sunnuntaina, jotta olisi hieman aikaa fiilistellä kaupunkia ennen viikon työsessioita. Lento Lontooseen laskeutui jo aamulla ysin maissa, joten ennen hotellihuoneeseen tutustumista oli aikaa tallustella kaupungilla ja käydä syömässä. Ensimmäinen murkinavaihtoehto Hawksmoor oli syystä tai toisesta ovet säpessä vaikkakin ihan aukeamisaikaan kolkuttelin ovea. Tietystikkään ei voi lähteä ilman varasuunnitelmaa, ja Jamie Oliverin Barbecoa olikin tsekattu varmaksi kakkosvalinnaksi. Barbecoa oli melko tyhjillään ja yritinkin jo valita pöytää itse, mutta henkilökunta vaati minut istumaan talon parhaaseen (ainakin näköalaltaan, joka oli suoraan parhaasta kulmasta St. Paulin katedraalille) pöytään... Liekkö luulivat ravintola-arvostelijaksi tai Michelin-dudeksi kun olin yksin liikkeellä ja kamera kädessä ;)

Oli miten oli, listaa silmäiltyäni päädyin tilaamaan alkuruokaa, pääruokaa ja lasillisen viiniä. Alkuruoaksi valikoitui vasikan kateenkorvaa, juuriselleripyreellä ja frisee-salaatilla. Kateenkorvaa olen muistaakseni aikaisemmin syönyt vain kerran (Demossa) ja tämä kyllä löi sen laudalta. Annos oli kokonaisuutena loistava, raikas höystettynä mielenkiintoisella root beer-soosilla...


Pääruoaksi Barbecoa Burger oli parasta purilaista mitä on aikoihin syönyt. Pihvi oli paksu, kunnon jauhelihasta tehty (Barbecoa onkin tunnettu mielettömistä liharuoista), luuydin (johon tarkemmin tutustutaan ja maistellaan seuraavassa ruokapostauksessa) oli todella erikoinen, joskin hyvä lisä burgeriin. Ranet ja suolakurkut vielä kruunasivat annoksen. Ruokien kanssa nautin toki brittiläiseen tapaan punaviiniä ;) Kyseessä oli jännän värinen The Crater Rim 'Canterbury' Pinot Noir, joka pompsahtikin (taas kerran) Jiin viinilistan kärkipäähän.


Jälkkäriksi Capuccino ja erittäin hyvä mieli. Jii suosittelee ehdottomasti Lontoon matkalaisille, jotka pyörivät St. Paulin lähistöllä. Hintatasoltaan vähän ylempää keskitasoa, eli vajaa 50 GBP edestä matkakassa otti osumaa.

Tähdet: 4,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti