maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sevilla 1.7.12

Teimme pyörälenkkiä Espoossa ja osuimme Tapiolaan kun nälkä kurni vatassa. Päädyimme Tapiolan keskusaltaan viereen, espanjalaisvaikutteiseen Sevilla-ravintolaan, joka toimii Sokos Hotel Gardenin kanssa samassa talossa. Peruskivapaikka tarjosi maittavaa ruokaa nälkäisille pyöräretkeläisille. Liplattavan veden ja suihkulähteiden katselu oli mukava boonus. ( Myös kirkuvien lokkien katselu oli kerrankin mukavaa, kun lokit pysyivät ikkunaseinän toisella puolella.)


Jii kokeili herkulliselta kuulostavaa kanagremosoa, espanjalaista "gourmet"-risottoa. Risotto oli kermainen ja tuhti annos, jolla nälkä lähti. Risotossa oli kanaa, chorizomakkaraa ja paahdettua kinkkua. Annosta oli maustettu sitruunalla himpun verran liikaa. Ruoka alkoi lopulta tökkimään, oli sen verran jytyä kermoineen ja annos iso. Oli tämä jees kokeilu kuitenkin ja ihan erilainen risotto kuin muuten on tullut syötyä.


 Neiti otti espanajalaisia lihapullia vartaaseen seivästettynä, jotka onneksi olivat sopivan mausteisia, ei tulisia. Tämä upposi hyvin yrttipottumuusin ja paistettujen kasvisten kera. Makea punaviinikastike oli maukaskas.


Sevillassa on arkisin lounaspöytä, jota mutaman kerran testanneena voi hyvin suositella. Tapiolassa muuten on aina jotenkin hankalaa löytää kivaa ruokapaikkaa. Sevilla toimii varmasti hyvin myös rankan shoppailupäivän jälkeiseen nälkään, kun Stockmannin yläkerran ravintolan häly ei innosta. Veden katselu rauhoittaa, oli se sitten altaassa tai meressä :) Saas nähdä millainen uusi Tapiola tulee olemaan, toivottavasti kivoja ravintoloita ilmestyy, ja mikä tärkeintä vehreä ja persoonallinen Tapiolafiilis säilyy.

Tähdet: 3

2 kommenttia:

 1. Tapiolasta suosittelisin LN-sushi Artia: http://www.sushiart.fi/
  sekä Kilimiä: http://www.kilim.fi/
  Jälkimmäinen toimii varsinkin lounaalla hyvin :)

  Ovat kummatkin ilmeisesti vanhan Tapiolan puolella. Mulle on hieman epäselvää, kuinka Tapiolan alueet jaetaan. Mutta uimahallin lähellä joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sushivinkistä! Tuota ehkä voisikin testata, on nimittäin ollut mietteissä susheilu, mutta kun ei oikein ole tiennyt mikä olisi hyvä...

   Poista