torstai 12. heinäkuuta 2012

Alia 11.7.12

Otimme ensimmäisen yhteisen kesälomapäivän kunniaksi kaksipyöräiset taas allemme ja päätimme pyöräillä Mustikkamaalle ravintola Alian kesälounaalle. Siis aivan mahtavan hyvää ruokaa kauniissa miljöössä, vielä kun aurinko olisi paistanut, mutta meni se näinkin :) (Kuvassa parasta makeantahmeaa saaristolaisleipää ikinä, nams!)


Jii hankki jokin aika sitten pyöräänsä Garminin Edge 500 -mittarin, joka kertoikin kivasti statistiikkaa reissustamme; kilometrit mutkitellen olivat 37.5. Vaikka Garmin mittaileekin vaikka mitä mäen kallistusprosenteista lähtien, piirtää tietokoneen näytölle käppyröitä, palkkeja sekä lämpötilat, niin yksi jäi mittaamatta, nimittäin tuulen vastus. Sitä matkalla riitti ja viimeistään Kulosaaren sillalla tuntui, että kohta lentää satulasta, kun polki alamäkeä (!) tuulen piestessä. Ei ihme, että kädet tulivat pyörälenkistä kipeämmäksi kuin jalat...Mutta nyt ravintolaelämyksen kimppuun. Alia on siis Postresin omistajien vanhaan huvilaan perustama ihastuttava ravintola Helsingin Mustikkamaalla. Huvila koostuu pääsalista ja paristakin verannasta. Täällä on mahdollista järjestää upeita juhlia, niin pienelle kuin isommallekkin porukalle. Saimme nauttia kauniilla verannalla sapuskat melko rauhassa, olikohan pilvinen ja tuulinen sää pelotellut lounastajia.


Sisustus on tyylikkäästi toteutettu; valkoista, harmaanruskeaa ja tehosteena violettia ruokailutuoleissa ja valaisimissa. Pöydillä oli pienissä maljakoissa aamulla poimittuja mustikanvarpuja mustikoineen, Mustikkamaan omista pensaista tietenkin.Aliassa otimme 31 euron lounaan, joka sisälsi alkupalapöydän, lautaspääruoan kahdesta eri vaihtoehdosta sekä jälkiruokapöydän.

Saaristolaishenkisessä alkupalapöydässä riitti kulhoa ja kippoa, monen moista salaattia, kylmää kalaa ja lihaa. Jonkinlaisia nimikylttejä olis kaivannut varsinkin kala-astioiden kylkeen, jotta ei olisi mennyt arpapeliksi. Kaikki oli tuoretta, laadukasta ja selvästi itse tehtyä. Mieli olisi tehnyt vielä toista lautasellista herkkuja, mutta parempi oli jättää pääruoalle tilaa. Myös pelkän alkupalapyödän voi ravintolassa ottaa, ja siihen diiliin taisi kuulua myös jälkkäripöytä. Tuollakin kyllä nälkä lähtisi!


Pääruoaksi Jii nappasi kala-annoksen: Miedosti savustettua lohta varhaisperunoiden ja sienikastikkeen kanssa. Neidille jäi porsasta kahdella tapaa -annos, grillattuna ja mallaskastikkeessa haudutettuna. Olimme kummatkin tyytyväisiä annoksiimme, niistä ei voinut antaa muita kuin ylistäviä kommentteja. Annoskoko oli aika reilu, mutta jos pystyy malttamaan alkapalapöydässä, niin jaksaa pääruoankin hyvin. Lautasista erityismaininta, olivat suloisia ja toivat Köpiksen matkan ja Royal Copenhagenin sinivalkoiset posliiniastiat elävästi mieleen. Viininä tuli nautittua loistavaa Tandem Syrah 2009 - punaviiniä. Se oli lempeä, mutta kuitenkin kivan mausteinen, sopi ihan hyvin kalalle ja myös (valkoviini)neidin suuhun.Viimeisenä jälkkäripöydän kimppuun, onneksi siinä oli sopivasti vain yhtä kakkua, pikkukippo pannacottaa sekä raikkaita hedelmiä. Pannacottaa oli selvästi maustettu liköörillä. Se oli hyvää, mutta tuo suklaakku piparmintun häivähdyksellä oli kyllä mahtis päätös lounaalle jota olisi vielä syönyt toisenkin palan jos kunto olisi vain kestänyt.
Söimme kaikessa rauhassa kahden tunnin ajan, maistelimme, haistelimme ja nautimme silmillämme sekä ruoista, että ihanasta huvilamiljööstä. Tarjoilu oli ystävällistä ja rauhassa syödyn alkapalalautasten jälkeen pääruokaa odottelimme juuri sopivan ajan verran. Kiitos! Tänne vielä palaamme joku aurinkoinen kesäpäivä, mielessä kummittelee myös itse Postres...

Tähdet: 5!

3 kommenttia:

 1. Oi, mitä herkkuja! Meidän on pitänyt mennä jo pitkään Aliaan brunssille, ehkä voisikin vaihtaa sen kesälounaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,oli kyllä herkkua! Menisimme vaikka heti huomenna uudestaan :) Brunssikin varmasti maittava.

   Poista
 2. Alia on upea. Mä oon ollut siellä kerran brunssilla, ja pitäisi kyllä mennä uudemmankin kerran. :)

  VastaaPoista