torstai 14. heinäkuuta 2022

Kesäretki pizzalle, Waldemar, Fiskars

Fiskars on mukava päiväretkikohde, ja nyt entistä mukavammaksi sen on tehnyt uusi kesäravintola, pizzoja paistava Pizza bar Waldemar. Tämän kesäisen retken lasinpuhalluskurssin ja arkkitehtien minitalot -näyttelyn lisäksi tarkoitus tosiaan oli nauttia lounas nimen omaan Waldemarissa. Ja olihan se pizza herkullinen! Ihan ansaitusti kehuja ja hypeä on saanut tämä paikka läpysköistään. Kyllä tämä menee aivan kärkeen omalla pizzalistallani. Lasinpuhallus oli myös jännä kokemus, ja koska designesineeni jäi vielä sinne polttoon, on Fiskarsiin tehtävä vielä toinenkin reissu tänä kesänä, ja tiedän kyllä missä silloinkin aion syödä :P

Omaksi pitsaksi valikoin Potatiskorv -nimisen pitsan, joka oli tomaattikastikkeella, uusilla perunoilla ja tuoremakkaralla höystetty pitsa, mozzarellaa ja juustoraastetta, sekä pinnalla vielä rucolaa. Waldemar avasi ovet klo 12 ja hetkessä terassi tuli täyteen, ja sisäpöydätkin täyttyivät, eli kyllä suosio ja sana pitsoista oli kiirinyt. Odotteluaika oli jopa yllättävän lyhyt ruuhkaan nähden, eikä pitsoissa näkynyt mitään hutaisun tai kiireen jälkeä, vaan upeudet näyttivät ihan valokuvamalleilta saapuessaan höyryävinä pöytään.

Potatiskorvissa ihastutti kyllä kaikki! Pohja oli super. Maistuva, ohut ja rapea, no entäs se tomskukastike, IHANA. Sillä yleensä tomaattipohjaiset pitsat alkavat tökkimään minun makuuni mutta nyt pohja oli raikas ja kepeä, ja sitä viimeistäkin tomaattikastikeenpeittämään palasta mutustin onnellisena. Uudet perunat pitsan päällä, aivan parasta uuspottulaatua, makkarasta hyvä suolaisuus ja lihapitoisuus. Seurassa syötiin vegeillen, tuorebasilikavuorella (kyllä, päällä oli lähes Järvikylän ruukun kokoinen määrä basilikaa, just hyvä!) peiteltyä Capresea ja Fava Beania jossa fermentoitua härkäpapua (basilikaa vain maltillisesti kuten kuvasta näkyy ;). Nämä pitsat saivat myös ylistystä. Oikeastaan se pohja ja tomskukastike, niihin panostamalla se voitto tulee ja tyytyväiset asiakkaat :P Waldemarin pitsamenuta on ollut suunnittelemassa Sasu Laukkonen, terkut, voisin tulla pitsakurssillesi seuraavaksi kun yhdellä private huippu kurssilla onkin jo tullut oltua ;)



1 kommentti:

  1. Fiskars on kyl hyvä mesta! Herkullisen näköst pizzaa myös 5/5

    VastaaPoista