Ajatus helppoa ja nopeaa aasialaista muuttui matkan varrella helppoa mutta ei ihan niin nopeaa aasialaista :D. Mutta itkettävän hyvää tuli! Bao buneja näkyi somessa paljonkin muutama vuosi sitten, omalle trendille uskollisena seuraan pari vuotta jäljessä, ja nyt oli minunkin aika valmistaa näitä pehmoisia höyrytettyä aasialaisin mauin täytettyjä pikku sänkkäreitä.
Kauppakierroksella oli ei oota suurten markettien valmisleipähyllyillä, sillä ajatus oli oikaista ja käyttää valmiita buneja, mutta onnekseni nopealla googlettelulla selvisi, että eivät bunit olekkaan leipomisrakettitiedettä. Ilman muuta siis kannatan buneja valmistamista itse, sämpylöistä tuli juuri sitä mitä omasta mielestä pitikin rakenteeltaan ja maultaan, ja reippaasti edullisempaa itse tehden.
Bao sämpylöiden ohjeessa käytin tätä Nina ja minit -sämpyläreseptiä. Täytteeksi taas valikoitu pitkälti someskrollailuna naamalle lävähtänyt Vaasanin Teriyakilohi baot.
Vinkki työvaiheista: Tee ensin sämpylätaikina tekeytymään ja valmistele kaikki täyteainekset valmiiksi täyttöä varten. Laita lohi uuniin kun teet taikinasta taitettuja lättysiä viimeistä nostatusta varten.
Itse tehdyt Bao Bun sämpylät (10kpl, varattava min. 3kpl per hlö):
4,5dl vehnäjauhoja2tl kuivahiivaa
2rkl sokeria
1rkl öljyä
Täytteet:
Teriyakilohi:
400g lohta
1dl teriyakikastiketta
0,5l suolaa
Wasabimajoneesi:
1,5dl majoneesia
2 - 2,5tl wasabitahnaa (oman maun mukaan)
Kurkku-retikka salaatti:
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
Laita lohifilee uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa. Sivele reilu kerros teriyakikastiketta lohen päälle ja paista kalaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Sekoita majoneesiin wasabitahna.
Viipaloi kurkku ja kuori ja viipaloi retikka. Laita viipaleet siivilään, sekoita joukkoon suola ja anna nesteen valua aineksista siivilässä noin 10 minuuttia. Pyyhi sen jälkeen talouspaperilla kosteutta kasvisten pinnasta ja nosta kulhoon. Sekoita sokeri valkoviinietikkaan ja kaada kastike kulhoon kurkun ja retikan päälle.
Ihana kun jaat täillä näin monipuolisia ohjeita ja jotenki pilke silmäkulmassa asenteella! Kiva saada inspiraatiota leivontaan 😍 kommenttiosio on vähä hiljentynyt entisestä, niin halusin muistuttaa et I see you, kiitos kun jaat ja inspiroit vieläkin ☺️
VastaaPoista