sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Ite tein: Suppispizza

Kävi onni, suppis onni, ja pääsin metsälle etsimään suppiksia. Ja niitä sitten löytyi! Putsaus ja pakastushommissa kuluikin sitten pari iltaa... Pastaa, keittoa, piirakkaa, muhennosta, pikkelöityä, paistettuna leivän päälle ja suppispestoa, monen monta tapaa käyttää suppissaalista. Tässä yksi herkullinen makukombo mihin upotella syksyn saalistaan. Suppispizza tai oikeammmin varmaankin olisi kutsua tätä Alsacelaiseksi versioksi pizzasta. Tarte Flambee, tuttavallisemmin kutsuttu myös liekkipiirakaksisi.  Tässä suppis, omppu, punasipuli ja suolainen schwarzwaldin kinkku hivelevätä makunystyröitä ranskankermaisella pohjalla. Ohje on GRV (Gloria ruoka ja viinistä) / Soppa 365. Tästä tulee 2 kpl ruokalautasta hieman isompaa kokoista pizzaa, riippuen kaulimisinnosta, mitä ohuempi sen parempi :) 


taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 kananmunankeltuinen
1rkl öljyä ( ja 1 rkl voiteluun)
0,5tl suolaa


täyte:
1 punasipuli
1dl ranskankermaa
reilu puoli litraa suppilovahveroita
100g Schwarzwaldin kinkkua tai muu kylmäsavukinkku
1 omena
mustapippuria
suolaa

Sekoita taikinan aineet ja vaivaa tasaiseksi. voitele taikinapallo öljyllä kääri tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 1 tunti.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kauli taikinasta 2 soikion muotoista mahdollisimman ohutta pohjaa. Viipaloi sipuli ja omena.  Levitä phjalle ensin ranskankerma ja sitten täytteitä, runsaasti, ripottele mustapippuria ja suolaa päälle. Paista noin 6-8 minuuttia, tarkkaile reunojen tummumista.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Tuommoista pizzataikinaa en ole koskaan tehnytkään, pitääpä kokeilla! mk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ei ehkä se aivan perinteinen pizzataikina kyllä juu ole :)

      Poista