lauantai 15. kesäkuuta 2019

Ite tein: Raparperi-rahkapullat

Ja sitten on aika raparperiherkkujen! Toimiva pullaideakirja on Olgan pullakirja, kun kaipaa jotain muuta kuin peruspullaa. Olgan reseptiä mukaillen syntyy tällaiset herkut. Olgan pullakirjasta on tullut varsin hyödykäs ja käytetty, sen pari kertaa vuodessa kun pullahommiin ryhtyy :D



Raparperirahkapullat:

Perinteinen vehnäpullataikina:
5 dl maitoa
50g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
150g pehmeää voita
n. 16 dl vehnäjauhoja

täyte:
50g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
1prk, (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
3 rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
5 dl raparperiä


murupäälinen:
25g pehmeää voita
1 dl sokeia
1dl vehnäjauhoja

Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen maito, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää kananmunat. Lisää jauhoja aina vähitellen, ja vatkaa taikinaa puuhaarukalla, kun se on liian paksua ja raskasta, iske käsi taikinaan. Vaivaa pehmeä voi taikinaan vuorotellen loppujauhojen kanssa, ja vaivaa kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

Leivo sitten taikinasta 24 pyöreää pullaa, ja laita ne leivinpaperin päälle ja leivinliinan alle ja anna kohta vielä noin 20 minuuttia. Tee täyte ja murupäällyste: Pehmennä raparperipaloja tilkassa vettä kattilassa. Sekoita voi ja sokeri tahnaksi ja sekoita muut ainekset joukkoon, ja lisää vasta loppuvaiheessa jäähtynyt ja pehmentynyt raparperi. Murupäällysteessä nypi voi sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Paina kohonneisiin pulliin jauhoitetulla juomalasinpohjalla syvennykset, voitele reunat munalla ja täytä ne rahka-raparperitäytteellä noin 1 rkl per pulla. Ripottele lopuksi murupäälystettä pullien päälle. Paista pullia 190 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes ovat kullanruskeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti