sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Ruokaboksi, viikon arkisafkat resepteineen kotiovelle.

Ruokaboksi saatu blogin kautta

Oletko jo kuullut Ruokaboksista? Ruokaboksi on ateriapalvelu, jossa viikon alussa toimitetaan kotiovelle kolmen tai halutessasi neljän päivän illallistarpeet konstailettomiin kotiruokiin resepteineen, eli sinulle jää kokkaaminen. Ruokaboksin missio on vähentää ruokaostosten ja niiden suunnittelun vaivaa ja lisätä perheen yhteistä aikaa – auttaa perheitä valmistamaan ja syömään päivällinen yhdessä. Samanmoisia palveluita käytetään jo hurjasti Ruotsin puolella helpottamaan arkiruokarumbaa. Kävin muutama viikko sitten tutustumassa Ruokaboksi-palveluun bloggareille järjestetyssä illassa, ja sain myös mahdollisuuden kokeilla seuraavalla viikolla boksia ihan käytännössä.


Boksi on suunniteltu kahden aikuisen ja 2-3 lapsen talouksia silmällä pitäen. 3 päivän boksin normaali hinta on 74 euroa, 4 päivän 89 euroa. Annoskoot ja tarvikemäärät olivat runsaat, ja osaa jäi runsaasti seuraaviinkin kokkailuihin käytettäväksi. Kokkailut reseptien mukaan onnistuivat varsin kohtuullisin ajoin. Boksin tuotteet olivat hyviä ja laadukkaita ja olivat hyvin kylmiä saapuessaan. Boksi tuotiin koti-ovelle maanantaina siinä viiden maissa, ja koska ruokaboksin reseptit julkaistaan jo etukäteen nettisivuilla, olin jo päättänyt valmiiksi ensimmäisen "uhrin", inkiväärilohen. Aikaa kyllä sain kulumaan enemmän kuin lupailtu 20 minuuttia (pitihän myös välillä instailla :D), mutta lohesta tuli maukas ja mehukas. Inkiväärikastike tarrautui vahvemmin parsakaaleihin ja teki niistä huippuhyviä. Porkkanaraaste (vaikkakin appelsiinimehulla höystetty) oli vähän tylsä lisuke, siitä kun tulee itselleni mieleen aina vaan kouluruokalat :DKokeiluviikkona oli kananfileitä Reinin lihalta, Tammisen rotukarjan naudanjauhelihaa, ja kotimaista kirjolohta. Vihannekset oli paperipusseissa, tomaattisoossi Muttia, esipaistetut patogit taasen Eldoradoa. Ruokaboksilta ilmoitettiin jo edellisellä viikolla sähköpostilla boksin tulosta ja resepteistä, ja samalla mitä perusaineksia pitäsi löytyä kaapista valmiina, lähinnä mausteita, öljyä, etikkaa. Tekstarina tuli vielä tieto tarkemmasta toimituskellonajasta. Ruokaboksi reseptitiimiä luotsaa valloittava Vappu Pimiä, ja kokeiluviikon omaksi lepparireseptiksi nousi Dijon-kana. Boksia penkoessa hieman kummastutti kun sitä Dijonia ei löytynytkään vaan pötkö Auran sinappia. Onneksi omasta kaapista löytyy aina Dijonit, joten sitä tietysti käytin.Yksi resepteistä oli selkesti perjantai-iltaan sopiva: Lihapullasubit. Patongit subeihin olivat esipaistettuja versioita. Koska kaapissa oli tälläinen (täysjyvä)hätävaraleipä pian vanhetuvalla päivämäärällä, niin käytin sen tässä.  Lihapulliin tuli täytteeksi fetaa, ja kaalista ja porkkanasta näprättiin coleslaw-salaatti. Positiivisin yllätys oli linssi-perunavuoka, joka ei ollenkaan aluksi kiinnostanut tehdä, mutta olikin tosi maistuva.


Kokeilu oli varsin kiva, ja voisin hyvinkin tilata boksin uudestaan. Boksista riittää iloa varsinkin pienelle perheelle, joka haluaa selvitä helposti arkisapuskasta, ja saada vaihtelua ja monipuolisuutta pöytään kun joku toinen on miettynyt valmiiksi sen mitä tänään syötäisiin. Kaksi aikuistakin syö tästä hyvin ja sapuskaa jää vielä seuravaksi päiväksi lounasevääksi tai iltapalaksi. Koska nettisivulle tulee etukäteen reseptit, on helppo katsoa sattuuko viikolle itselle sopimattomia inhokki ruokia tai just niitä kiinnostavia. Tällä hetkellä toiminta-alueena Pääkaupunkiseutu, Tampere ja lähikunnat. Lue täältä lisää.

Ruokaboksi saatu Ruokaboksi Oy:ltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti