lauantai 2. joulukuuta 2017

Ite tein: Mustikka-kookos-banaanileipä

Itselläni ei ole joulfiilistä sitten vielä yhtään, en tänäkään vuonna sitä mitenkään riemuiten odota.
Joulufiiliksen hakua kuitenkin on luvassa, sillä muutamalla joulutorilla olen suunnitellut piipahtavani. Ehkä höryävä glögimuki ja palelevat varpaat yhdistelmä auttaa, saa nähdä.

Eli jotain muuta kuin tähtitorttuja kehiin.

Banaanileipää siis. Suolainen ja samalla makea, aamiaispöytään tai iltapäiväteelle. Banana bread hakusanalla tulee tsiljoona hakutulosta, (ja ehkä nyt myös yksi lisää :D), mutta kyllähän suosiolla jotain perääkin on. Helppo, leipurin halutessaan super terveellinen, mehevä ja maukas leivän ja kakun välimuoto. Kuivakaappia kannattanee tutkia hiukan syvemmältäkin, voi tehdä leipään sopivia mainioita löytöjä. Ja lisää makeutta saa muutamasta ruokalusikallisesta juoksevaa hunajaa. Varoituksena kuitenkin, ei korvaa korvapuustihimoa, eikä riitä sokerihiirelle. ;)




Mustikka-kookos-banaanileipä

2dl kookosjauhoja
1dl kaurahiutaleita
0,5dl tattarihutaleita
4 kananmunaa
4 kypsää banaania
2rkl rypsiölyjä
1tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl kanelia

0,5dl mustikoita
(kookoslastuja)

Muussaa ronskisti haarukalla 3 ja puoli banaania. Sekoita isossa kulhossa kuivat aineet, lisää munat ja banaanimössö ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mustikat varovasti taikinaan käännellen.

Voitele leipävuoka voilla ja jauhoita kookosjouhoilla. Kaada taikina vuokaan ja asettele sen päälle puolikas banaani koristeeksi kuten haluat, ripottele halutesasi myös kookoslastuja. Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Anna leivän hiukan jäähtyä, kumoa se ulos vuoasta ja nauti vielä hivenen lämpimänä, suolaisen voin kanssa ja hyvän teejuoman kera. Sunnuntain lazy-jazz jos soi vielä taustalla niin bueno.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti