lauantai 9. syyskuuta 2017

Ite tein: Punajuuriohratto

Syyskuu on käänyt kalenterissa. Ruokaisat kylmät salaatit väistyvät ja uuni lämpiää padoille ja laatikoille. Mökillä viljelylaatikossa oli kokeilussa punajuurta, mutta satoa ei taida tulla edes yhteen mini red welvet-kuppikakkuun. Punajuuret on siis haettava torilta tai Rismasta, mutta tämä punajuurilaattikko on tehtävä joka syksy! Tästä ohjeesta tulee isollekkin jengille syystalkoopöperöä tai pakkaseen pahan päivän varelle. Alkuperäinen ohje on Sydänmerkin, josta löydän aina vähän väliä just jeppis arkimurkinavinkkejä.



Punajuuri-jauheliha-ohratto (2 pientä vuokaa, tai 1 iso)

800 g punajuurta
2 keskikokoista sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa, (vege voi korvata tämän kuten haluaa)
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
n. 5-10 oksaa lehtiä tuoretta timjamia

6 dl vettä
4 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa


Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Tässä jos missä on siitä suuresta kodinkonehärpäkkeestä raastinosineen hyötyä, joten kaiva se kellarivarastosta! Sipulit saa toki myös syötettyä samalla laitteella pieneksi. Paista jauheliha ja sipuli kevyesti paistinpannulla, mausta. Voitele iso vuoka, tai kaksi pienempää, ja kaada ainekset vuokaan, sekoita mausteet tasaisesti joukkoon. Sekoita nesteet ja kananmunat keskenään kulhossa ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti, tai kunnes punajuuri on kypsynyt.


2 kommenttia:

  1. Täytyy testata, kerta osa raaka-aineista löytyy jo kaapeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kaappien tyhjennysoperaatiota täälläkin menossa :)

      Poista