torstai 18. toukokuuta 2017

Ite tein: Raparperi-minttujäätelö

Resepti kehitetty yhteistyössä Pentikin kanssa.

Kevät, vihdoin täällä! Ja tulee se jädekausikin sieltä ja aika taas kokeilla jätsimestarin taitoja ihan kotona. Itse aloitin raparperijädellä, joka onnistui mainiosti. Tämä jäätelö syntyi todella helposti ja nopeasti, ilman jätskivempeleitä ja -koneita. Pohjana kondensoitu maito ja vispikerma, siihen sitten raparperihilloa ja minttua tuomaan keväistä makua.  Mmmm....



Raparperijäätelö (noin 6-8 hengelle)


300g raparperiä
1rkl vettä
(1/2dl sokeria)
2dl vispikermaa
1 tlk (375ml) kondensoitua maitoa
1/2 ruukku minttua tai sitruunamelissaa
marenkia

lisäksi tarvitset pakastuksen kestävä astian, esimerkiksi suorakaiteen muotoisen leipävuoan.

Huuhdo ja kuori raparperinvarret ja paloittele paloiksi. Keitä ja pehmennä raparperejä miedeolla lämmöllä tilkassa vettä hiukan hillomaiseksi, mutta kuitenkin niin että osa raparperin paloista säilyy kokonaisina sattumina jäätelöä varten. Jos pidät makeasta, voit keittää sokerin kanssa, mutta jäätelöstä tulee melko makeaa muutenkin kun käyttää makeutettua kondensoitua maitoa. Anna raparperien jäähtyä. Vatkaa vispikerma isossa kulhossa vaahdoksi ja sekoita kondensoitu maito joukkoon. Silppua minttu pieneksi ja sekoita jäätelöpohjaan. Minttu antaa vahvaa makua, kevyempi vaihtoehto on sitruunamelissa. Kun raparperit ovat jäähtyneet lisää nekin kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada massa astiaan, peitä kelmulla ja siirrä pakkaseen noin kuudeksi tunniksi. Anna jäätelön lämmitä hetki ennen tarjoilua ja koristele jäätelö esimerkiksi marengeilla.






2 kommenttia:

  1. Mmm... kuulostaa ja näyttää hyvältä. Jäätelöitä täytyy taas tehdä itsekin tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jäden teko on yllättävän helppoa ja nopeaa kotioloissa.

      Poista