sunnuntai 14. elokuuta 2016

Rupla - brunssi Kalliossa

Heip hei Kallio ja hipsterikansa. Jos vielä Rupla on tuntematon paikka niin suunta kohti Helsinginkatua. Aivan sporapysäkin kohdalla sijaitseva Rupla on rento, kirppis ja vintage-henkisesti sisutettu kahvila, vaatemyymälä/kirppis ja samalla vielä ainakin taidenäyttelytila. Ruplassa järkätään myös musakonsertteja ja näköjään myös kaikenlaisia workshoppeja. Täällä voi notkua rennosti soffalla  ja antaa sunnuntain kulua.

Ruplaan lähdin isommalla tyttöporukalla brunsseilemaan, ja totesimme yhteen ääneen Rupan varsin kivaksi ja rennoksi brunssipaikaksi, tarjoilut saivat peukkua, mutta kahden tunnin pöytävaraus oli hiukan liian lyhyt kaikkien puolen vuoden kuulumisten vaihtoon.Brunssipöytä tai oikeastaan brunssi-ikkunalauta notkui tarjottavia. Suurin osa tarjottavista on jo lounasmaista lähi-itä tyyppistä quinoa-, bulgur ja pasta-salaatteja, monenmoista soosia ja tahnaa sekä muuta kasvis ja vihermeininkiä. Perus munakokkelia ja nakkeja ei tältä ikkunalaudalta löydy. Lämpimänä oli kana-perunapataa (tai sama vegenä ilman kanaa) ja couscousia. Herkullinen värisuora vihreä-oranssi-punainen mehuina/ smoothiena ja vielä kaukkupöytä jälkkäriksi peruskahvilla tai teellä kustaantaa aikasta ok 23 euroa. Rahalle sai vastinetta. Kakkupödän tarjottavat tosin jakoivat mielipiteitä aika lailla, ja henk.koht ne eivät maailmaani järisyttäneet. Pähkinättömät kakut eivät napanneet; laimeat maut ja tiramisukakkua en kyllä tiramisukakuksi kehtaisi kutsua. Yhdenlaista raakakakkuakin löytyi ja tämä maistuikin raakakakkujen ystävälle. Kylmä salaattipöytä oli raikas, laadukas ja makuisa jota mielellään santsasi toisenkin kerran.
Ruplassa on trendikäs kierrätysmeininki. Astiat ja aterimet kaikki eriparia. Samoin pöydät ja tuolit. Ikkunalauta toimii vetreälle nuorisolle ruoannoutopaikkana, mutta selkävaivaisilla kumartelu- ja kurkottelujumppa voi jo vähän kirpaista jonkun nikaman kohdalla. Varatessasi pöytää brunssille kannattaa vielä varmistaa, että istumapaikan saa normiruokapöydästä jos ei mieli taiteilla ruokaa nassuun matalassa soffassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti