maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kesälomavinkkejä: Tammisaari ja Hanko

Kesä vetää raukeaksi, sisällä ei viitsisi nököttää, varsinkaan näin ruudun ääressä. Ulkoruokinta on myös kesästä nauttimista, ja neiti on nauttinut mm. erilaisia brunsseja sielläsuntäällä ja pitsoja laiturilla, kuten instan seuraajat ovat ehkä huomanneet. Pieni kesäsade on ihan oukei, kunhan välillä paistaa aurinkokin, ja parasta on jos meri-ilmaa pääsee aina välillä nuuhkimaan.

Mutta nyt pari tipsiä tänne blogin puolelle. Merelliset kohteet, Hanko ja Tammisaari (Raaseporihan se nykyään on mutta nyt tässä kutsun Tammisaareksi) ovat mitä mainioimpia kesäreissukohteita, näin kuumimpaan lomakausiaikaan. Oma auto tai kimpparetki kamujen kanssa on kätevintä. Tässä tulee muutama tärppi Tammisaaresta, joka oli itselleni melko vieras kohde entuudestaan. Tammisaaren on aina jotenkin sivuuttanut ja painanut ohi Hankoon, mutta paikka yllätti positiivisesti. Kaunis ja rauhallinen vanhakaupunki ja tietysti tuo meri. Löytyy paljon kivaa näkemistä kesäpäiväksi. Tammisaareen ja Hankoon pääsin tutustumaan kesän alussa, kun Länsi-Uudenmaan matkailu järjesti bloggariretken. Täältä, Visit South Coast Finland - sivulta löytyy lisää mainoita vinkkejä. Toivottavasti joku retki vielä tänä kesänä onnistuu itseltänikin uudestaan näihin maisemiin.Aloitetaan parhaasta, eli jälkkäreistä! Tammisaaressa parasta oli jäde, ja nimenomaan Sjundbyn mustaherukkajäde jota saa Hotel Seafrontin jädebaarista. Aivan must herkku!


Keskustassa pyöriessä leipomomyymälä Wi-Boxia ei kannata ohittaa, saaristolaisleipä, myös yksi aivan huippu jota kannattaa ostaa kotiinviemiseksi leivosten lisäksi. Tuo kauppakeskusta ei ole ihan niin idyllinen, mutta kannattaa jatkaa kävelyä puutalokortteleihin, siellä on nättiä.Varsin hauskaa ohjelmaa olisi myös käydä leffassa pikkuisessa, yhdessä Suomen vanhimmasta leffateatterissa, Bio Forumissa. Kävely tuolla puutaloalueella ja käynti kirkonmäellä tietysti kuuluu Tammisaarikierrokseen. Ja taiteesta kiinnostuneet löytävät varmasti tiensä museoille. Ainakin Helene Schjerfbeckin näyttelyyn. Helenehän asui Tammisaaressa ja sukujuuretkin ovat Tammisaarelaiset. Uimakamat kannattaa pakata mukaan, Tammisaarestakin löytyy hiekkarantaa ja niitä valkoisia uimakoppeja.
Lopuksi must-ruokavinkki Hangosta. Nimttäin jos laadukas, ja runsas saaristolaispöytä houkuttelee, niin en voi muuta kuin suositella Hangon Merimakasiineissa sijaitsevaa Origo  ravintolaa.  Seisovasta pöydästä löytyi vaikka ja mitä ja tietysti pitkä lista asiaankuluvia snapsejakin. Aivan huippulaadukas ja kauniisti aseteltu kalapöytä kustantaa pääruokana kolmisen kymppiä. Terassilla on kiva syödä kauniilla säällä ja sisällä taas voi syödä tunnelmallisesti kynttilöiden ympäröimänä.Tutustumiskierroksen ja maistiaset tarjosi Visit South Coast Finland.

3 kommenttia:

 1. Vau, upealta näyttää tuo Origo-ravintola! Erityisesti ihastuin tuohon sisätilakuvaan, jossa seinän isojen kivien väliköissä on kynttilöitä. Ihana! ^_^

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Origo oli kyllä tunnelmallinen paikka!

  VastaaPoista
 3. Tuo Sjundbyn mustaherukkajäätelö on superhyvää!

  Tammisaari tosiaan jää aina välistä Hankoon mennessä. En ole tainnut olla siellä kuin yksissä häissä.

  VastaaPoista