tiistai 7. kesäkuuta 2016

Ite tein: Riisipiirakka Goes Saaristo

Jo jokin aika sitten Ruoka.fi ja Moilas Oy järjestivät riisipiirakan tuunauskisat ruokabloggareille. Kevät on vienyt voimia, ja äkkäsin vasta nyt, että ihan viimeisiä äänestyspäiviä viedään kisasivuilla, eli täällä! Sinne kurkkimaan reseptejä ja osallistumaan ruokalahjakortin arvontaan. Oma tuunausideani on nämä herkulliset mäti-"munavoi" riisipiirakat. Voitahan tässä munavoissa ei edes ole, ja se teekeekin täytteen kivan raikkaaksi. Ohjetta alla.


Riisipiirakka Goes Saaristo

5kpl Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita (1 pakastepussi)
3 kananmunaa
100g raejuustoa
70g mätiä

puolikas kurkku tai pieni kurkku kokonaan
muutama tillinoksa
1rkl etikkaa
1rkl sokeria
1/2tl suolaa

koristeluun:
retiisejä
30g mätiä
tilliä

Valmista ensin hölskytyskurkut. Kuutioi tai viipaloi kurkku ja asettele palat kannelliseen säilyketölkkiin. Lisää etikka, suola ja sokeri ja pieni kourallinen hienonnettua tilliä tölkkiin. Sujauta kansi kiinni ja hölskyttele purkkia ja siirrä jääkaappin maustumaan tunniksi tai pariksi. Kääntele purkkia kerran tai kaksi. Keitä kananmunat koviksi munatäytettä varten. Murskaa haarukalla munat pieniksi ja sekoita raejuusto sekä 70g mätiä joukkoon. Pyörittele kahden lusikan avulla pallerot piirakoiden päälle. Asettele myös lusikallinen etikkakurkkuja, muutama retiisinviipale ja vielä nokare mätiä piirakalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti