tiistai 5. tammikuuta 2016

Baskeri & Basso 1.1.16

Nyt on uusi helmi Helsingin ravintolakartalla! Baskeri ja Basso ravintola on huippu paikka niin ruoaltaan, tunnelmaltaan kuin sisustukseltaan! Viiden hengen "testiryhmä" totesi yksikantaan, tämä on yksi parhaista ravintolaelämyksistä. Tästä n. 2 kuukautta sitten avatusta ravintolasta tulee varmasti suosittu, varaa pöytäsi ajoissa!



Ravintola Baskeri ja Basso sijaitsee Tehtaankadun päässä, siellä Eiran päässä. Ravintola on bygätty vanhan metallipajan tiloihin, ja sisäänkäynti löytyy pikkaisen piilosta, kerrostalojen sisäpihalta. Hauska nimi juontuu pitäjistä, Nicolas, Niki "baskeri" Thieulonista ja kokkaavasta "bassosta" Kalle Kiukaisesta. Alansa huipputyyppejä! Televisioaparaatistakin on tullut seurattua kumpaisenkin jampan kulinaristisia seikkailuita maailmalla, ja nyt hyörinää ja kokkausta pääsi näkemään ja kokemaan ihan läheltä.



Ravintolassa on avoin keittiö mitä ikinä on tullut nähtyä, kokkailu tapahtuu ihan samassa tilassa, ei väliseiniä tai sermejä. Ainakin omasta mielestä on mahtava seurata keittiön työskentelyä. Kuinka rauhassa kolme heeboa hoitivat kyökin, valmistelivat ruoat ja asettelivat lautasille annokset. Kalle sai aikaiseksi mahtavan parimetrisen liekinleimahduksen (vahingossa kai) ja maistatti Nikillä kastiketta, "onks liian perus?" Rosoiset seinäpinnat, upeat korkeat kaari-ikkunat, pehmeä ja kotoinen sisustus, eripari mummolamaiset kukkalautaset ja hämärä valaistus loivat ihanan tunnelman. Tuntui kuin olisi jossain muualla kuin Suomessa, vähintään Tukholmassa tai Köpiksessä. Ilmastointi pelaa, ja vilukissa neuvoo shaalin ottamista mukaan toisille vilukissoille. Mutta lämminhenkinen ja rento tunnelma ruoan ja mahtavien viinien lisäksi lämmittävät.



Rennosti, bistromaisesti, ruokalista löytyi liitutaululta joko peräseinältä tai pienemmältä taululta joka kulki salihenkilökunnan mukana seurueelta toiselle. Herkullinen lista koostui kylmistä alkupaloista, välipastasta ja -risostosta ja pääruoista. Kaikki annokset ovat suunnilleen saman kokoisia ja suosituksena oli ottaa 2 alkupalaa, välipasta tai -risotto sekä ns. pääruoka. Jälkkärille jäi vielä hyvä kolo, ja tästä setistä tuli juuri sopivan kylläinen ja tyytyväinen olo. Noudatimme 2+2 ohjetta, ja testiporukalla tulikin sitten hyvin maistettua läpi miltei koko lista. Ruoista ei keksitty moitteen sanaa, kaikki olivat ihania makuja ja yhdistelmiä laadukkaista aineksista. Välipasta todella on paikan juttu, tarjoilijankin mukaan. Pasta, voi, timjami ja parmesaani, eipä täydellisiin makuihin paljon muuta tarvitse. Tarjoilijan suosittelemat viinit olivat onnistuneita. Menkää ja nauttikaa!





Tähdet: 5!

2 kommenttia:

  1. Voi jestas miten söpöt lautaset! Laitetaan korvan taakse. :P

    VastaaPoista
  2. hyvin olette saaneet kuviin vangittua paikan hengen. On se vaan ihana ravintola!

    VastaaPoista