maanantai 14. joulukuuta 2015

Ite tein: Kaneli-inkivääripäärynät ja riisipuuroa

Riisipuuroaika! Tai riisipuuroaika alkoi jo marraskuussa... okei, lokakuussa... Mutta nyt on vain se kausi kun puuroa keitellään melkein joka viikonloppu ja välillä iltapalaksi viikolla. Riisipuuro on yksi lempparipuuroista ja on rasvaiseen maitoon tehtynä tietysti parasta. Normaalisti kaneli ja sokeri riittävät puuron mausteeksi, mutta yksi aamu riisipuuro sai seuraksi kaneli-inkivääriliemessä keitettyjä makeita päärynöitä. Nämä joulunmakuiset lämpimät hedelmät sopivat myös vaikka joulupöydän jälkkäriksi jäätelön kanssa.




Kaneli-inkivääripäärynät

3-4 Päärynää
5dl vettä
2dl appelsiinimehua
1/2dl puristetun sitruunan mehu
1 kanelitanko
n. 8 neilikkaa
n. 4cm pala inkivääriä
n.1,5-2dl sokeria

Keittele seos aineksista ja lisää siihen kuoritut (poista myös siemenkota) ja puolitetut tai lohkotut päärynät n. 15 minuutiksi tai kunnes ovat sopivasti pehmentyneet. Tarjoa kuumat päärynät riisipuuron tai jäätelön kanssa. Loppulientä voi käyttää kastikkeena tai keittää vielä paksummaksi siirappikastikkeeksi.


1 kommentti:

  1. Nam - kylläpä näyttää hyvältä. Kiva saada ideoita muunkinlaisiin kuin perinteisiin riisipuuroihin!

    VastaaPoista