sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Slow Food Festivaalit Fiskarsissa

Vietin aurinkoisen lauantain Visit South Coast Finlandin kutsumana Fiskarsissa, ja Slow Food Festivaaleilla. Festarit ovat lähiruokamarkkinat, joka tarkoittaa sitä, että kaikki tuotteet jotka ovat myynnissä, ovat joko viljelty tai jalostettu läntisellä Uudellamaalla. Osallistujia, eli mm. leipomoita, viljelijöitä, lihantuottajia, kalastajia, ym. oli paikalla yli kuutisenkymmentä, niin pihalla omissa pikku telttapisteissään, makasiinissa tai sisätiloissa Kuparipajan saleissa. Kaksipäiväiset festarit ovat jo tältä syksyltä ohi, mutta lisää on luvassa. Slow Food Festivaalia tullaan järjestämään Fiskarsin Ruukissa vuosina 2016 – 2018, ja ensivuonna syysviikonloppuna 1-2.10.






Matkasin bloggariporukalla Fiskarsiin bussikuljetuksella ja oppaamme Slow Food Västnylandin Bitte Westerlund kertoi meille mitä kaikkea perillä odottaisikaan ja vinkkaili hyviä tuotteita. Kova hyörinä olikin jo Fiskarsin raitilla käynnissä kun saavuimme perille aamupäivästä ja aloitimme kierroksen Sundbyn jäätelön jädemaistiaisilla ja Slow Food Västranylandin pullakahveilla. Sjundbyn jäätelö oli aivan ihanaa! Mutta tällä hetkellä sitä saa vain Kirkkonummelta, Lohjalta, Karjaalta, Siuntiosta ja Petris Chocolate Roomista Fiskarsista, ja onneksi myös suklaapuodin Helsingin pisteestä. Tätä on nimittäin saatava lisää. Jätskitäti kuitenkin kertoi uudesta jätskikoneesta, joten kohta on kapasitettia levittäytymiseen. Hyvähyvä!







Maistelimme myös hunajaa, lammasmakkaroita, leipomotuotteita ja Fiskarsin juustolan ranskalaisen juustomestari Thierryn superhyvää ranskalaista tuorejuustoa. Huikat Mustion panimon Amber Pale alea ja sitten jaksoi taas kiertää kojulta kojulle. Väkeä oli liikkeellä paljon ja iltapäivästä alkoivat tuotteetkin jo monelta loppumaan. Ravintolapuolella oli mahdollista syödä monenmoista ja tosiaan myös maistella Rekolan ja Mustion panimon oluita. Ihana syysilma ja kaunis Fiskars oli saanut liikkeelle kaikenikäistä ja kaikenkarvaista porukkaa, korit täyttyivät herkuilla ja poskia punoitti raikas ilma. Hyvästä, puhtaasta ja reilusta ruoasta välittävälle hieno tapahtuma ja retken väärti hiukan kauempaakin. Kävijöitä oli tänä vuonna oli arviolta 10.000, mahtava määrä!






Uusi kamera ja uudet kujeet... Testimielellä videota... 




Bussikuljetuksen ja opastuksen tarjosi Visit South Coast Finland


1 kommentti: