keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Puuroviikko käyntiin!

Yhteistyössä Indiedaysin ja Elovenan kanssa

Terveellinen puuro on noussut  hitiksi rytinällä ja samalla kauppojen puurovalikoimat ovat kasvaneet monella hyllymetrillä. Maailmalla myös kohistaan puurosta muiden superfoodien ohessa, ihan Koreassakin asti. Puurosta saa niin aamiaisen, pikaisen lounaan kuin väli- ja iltapalan, nopeasti ja helposti. Puuro on tuttu juttu meille suomalaisille, kaurapuuro voisilmällä, ja that's it vuosikymmenten ja satojen ajan ollut se aamun aloitus.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, ettei pelkkä puuro riitä pitämään nälkää lounaaseen asti, niin olet varmasti unohtanut ne tärkeät lisukkeet. Jotain proteiinipitoista, kuten jugurttia sekä hedelmiä tai marjoja tarvitaan kyytipojiksi. Tämä yhdistelmä toimii ainakin omien kokeilujen jälkeen parhaiten ja pitää pitkään kylläisenä. Niinpä vakkaripuuroannoksena meillä syödään kaurapuuroa turkkilaisella jugurtilla sekä pakkasesta löytyvillä viime kesän marjoilla tai sitten teelusikallisella marjajauhetta. Silloin tällöin myös viikonloppuisin keitetään puuroa, ja riisipuuro on herkkua muulloinkin kuin jouluna. Ihan joka-aamuinen aamiainen ei puuro kuitenkaan ole. Sitä kaipaa vaihtelua ja pari puuropäivän jälkeen on jonkun muun vuoro taas hetkeksi. Puuro on nykyään myös helppo välipala, nimittäin annospussit esimerkiksi kuivatuilla marjoilla ovat todella käteviä. Kannattaa jemmata työpaikalle muutama, jos päivät yllättäen venyvätkin.Viikon päästä katsotaan miten olemme tuunailleet puuroja Elovenan hiutaleista, olemme nimittäin mukana Elovenan puuroviikko-haasteessa. Helppoja ja nopeita reseptejä kehitellään yhtä monta kuin on viikonpäiviä. Tässä alkajaisiksi resepti herkulliseen Paratiisipuuroon. Ja ensiviikolla siis luvassa lisää puurotuunauksia ja reseptejä!

Paratiisipuuro (2:lle)

2 dl Elovena Iso Kaura -hiutaleita
0,5 l vettä
ripaus suolaa
2 dl vaniljajugurttia
1 dl kuivattuja hedelmiä
2 tl kuivatuista marjoista tehtyä karpalo -marjajauhetta (esim Berryfect tai Biokia)

Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan ja annostele lautasille. Kaada puurokulhoon 1 dl vaniljajugurttia ja kourallinen kuivattuja hedelmiä. Ripottele päälle vielä teelusikallinen marjajauhetta.


Lisää reseptejä löytyy Elovenan kampanjasivuilta, jossa voit myös osallistua kilpailuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti