lauantai 6. joulukuuta 2014

Tehtiin ite: Rosmariinia drinkkilasissa

Tänään on hyvä päivä kohottaa malja, onnea Suomi ja kiitokset isovanhemmillemme itsenäisyydestä!
Me taidamme poksauttaa samppanjaa (blini-illallisen seuraksi), mutta tässä raikas talvinen drinkki tähän iltaan tai vaikka jo uuden vuoden kemuja silmällä pitäen.



Verigreippi-rosmariinidrinkki

4cl vodkaa
4cl hunaja-rosmariiniliemi (ohje alla)
1dl verigreipin, appelsiinin, ja sitruunan mehua
2-3 jääpalaa
3cl kananmunan valkuaista
rosmariininoksa


Valmista ensin hunajaliemi. Laita pieneen kattilaan  0.5dl vettä, 0.5dl hunajaa, sekä rosmariininoksa ja kuumenna kattilaa sen aikaa kunnes hunaja liukenee kokonaan veteen. Jäähdytä sitten liemi. Mikäli pidät makeammista drinkeistä, lisää vielä n.1tl tummaa ruokosokeria sulamaan liemeen.

Tee mehu. Purista yksi appelsiini, yksi verigreippi ja puolikkaan sitruunan mehu kulhoon siivilän läpi, jotta mehu on mahdollisimman kirkasta, (mehumäärästä riittänee vielä ainakin toiseen drinkkiin). Kaada metalliseen shakeriin alkoholi, sokeriliemi, hedelmämehu, jääpalat ja kanamunan valkuinen. Valkuainen tuo valkoisen vaahdon drinkin pinnalle, ilman valkuistakin drinkki onnistuu. Sulje shaker huolella ja ravista voimakkaasti noin puoli minuuttia. Kaada juoma lasiin ja koristele rosmariinin oksalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti