tiistai 28. lokakuuta 2014

Tehtiin ite: Lämmittävä kukkakaalikeitto

Lämmittävää arkisoppaa lokakuun viimeisiin päiviin. Värinsä puolesta sopisi myös pääsiäiskeitoksi :) Keitossa maistuu makuja Intian suunnalta, kookosta ja kurkumaa. Kookosmaito aina välillä unohtuu pitkiksikin ajoiksi. Kookosmaidolla saa kyllä mukavasti vaihtelua arkiruokiin kuten kanakastikkeisiin. Liian voimakkaasta kookosmaidon mausta ei kuitenkaan meistä kumpikaan välitä, joten pienikin loraus yleensä riittää. Onko sinulla helppoa kookosmaidon käyttövinkkiä? Jaa se meille kommenttiboksissa!



Kurkuma-kukkakaalikeitto 4-6:lle

1 iso kukkakaali
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
4-5 perunaa
5dl kasvislientä
2dl kookosmaitoa
1tl kurkumaa
pippuria
suolaa
ruohosipulia

Paloittele kukkakaali, kuori perunat ja paloittele nekin. Leikkaa chili ja sipulit pieneksi ja kuullota sipuleita isossa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää chili, peruna ja kukkakkalinuput kattilaan sekä kurkuma. Kaada hetkisen päästä kasvisliemi ja kookosmaito kattilaan ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta. Ota reikäkauhalla muutama kukkakaali sivuun, ja paista niihin pannulla kaunis väri. Soseuta sauvasekoittimella loppukeitto pehmeäksi soseeksi. Ripottele keiton päälle ruohosipulia ja paistetut kukkakaalinnuput.




2 kommenttia:

  1. Mun kookosmaidon nro 1 vinkki on sen käyttäminen raakaleivonnaisissa. Ihan paras kermaisuus, ja ei maistu vahvasti esim. suklaajutuissa :) Laitan varmaan jokaiseen kakkuun kookosmaitoa! Vinkki nro 2 on sen pakastaminen. Ikävä heittää pois hyvää tavaraa, joten lasipurkkin ja pakkaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Pakastaminen on kyllä todella järkevä niksi!

      Poista