sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tehtiin ite: Sadonkorjuupata

Syksy ja kirpeät ilmat saapuvat väistämättä pian, mikä silloin lämmittää ja maistuu parhaalta on pitkään porissut lihapata. Meidän padassa muhi luomu kassler, sipuleiden, omenoiden ja keltaisten ja oranssien porkkanoiden kanssa. Liemeen toi makua täysomenamehu. Simppelisti hyvää!


Sadonkorjuupata kasslerista (6:lle)

600-700g Porsaan kassleria
4-5 sipulia
3 valkosipulinkynttä
6 kpl (keltaisia ja oransseja) porkkanoita
3 dl täysomenamehua
3-4 dl lihalientä
1-2 rkl Dijon sinappia
4 omenaa
1 tl rosmariinia
4-5 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria

voita ja öljyä pastamiseen

Ota kasslerpala huoneenlämpöön reilu puolituntia ennen sen valmistusta. Viipaloi ja kuutioi lihapala noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Lohko sipulit, viipaloi porkkanat. Kaikki kasvikset voivat olla reilunkokoisia paloja. Paista lihapaloihin nättiä väriä pintaan padan pohjalla. Lisää sitten pataan sipulilohkot, omenamehu, lihaliemi, sinappi ja anna kiehahtaa. Vähennä sitten lämpöä, laita laakerinlehdet ja rosmariini pataan ja anna padan porista reilu tunti. Lisää sitten porkkanaviipaleet pataan ja anna porista puolisen tuntia. Lohko omenat ja lisää pataan kun pata on porissut miltei kaksi tuntia. Anna omppujen pehmetä padassa enintään kymmenisen minuuttia. Näin jottei kasvikset aivan mössööntyisi Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti padan kanssa esimerkiksi annos riisisekoitusta.



Tällä reseptillä osallistumme bloggareille järkättyyn Suomen Kotitilan Lihaa Parhaimmillaan- reseptikilvan toiseen osuuteen, jonka aiheena on sadonkorjuun herkut. Luomukassler saatu Kotitila.fi:stä. Ensimmäisen osakilpailun resepti, porsaan grillikylki soija-limemarinaadilla löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti